Nejste přihlášen/a.
Mám několik vyřazených funkčních mobilů, nemá někdo plánek pro amatérskou úpravu, kde by u alarmu v automobilu byl přiložen mobil, který po pokusu o odcizení, a tím spuštění alarmu zaslal SMS majiteli
před pár lety prodávala stavebnici fy Flajzar.cz, dnes to v nabídce nemá
dnes má pouze toto
jinak, co si ještě pamatuji
dnes T. Flajzar píše k modulu nabíjení:
Modul byl vyvinut pro ty zákazníky, kteří ještě stále chtějí využívat starší telefon Siemens. My však již dnes doporučujeme zabezpečit majetek modernými a spolehlivými GSM komunikátory osazenými GSM moduly.
doplněno 20.10.14 22:16:toto vše je nedávná minulost, dnes je možno běžně a poměrně levně pořídit GSM komunikátor s mnoha funkcemi a i velmi jednoduchý komunikátor...
Některé staré mobily co měli rychlou volbu podržením jednoho z číselných tlačítek, pod které bylo možno předem uložit číslo, které má být voláno, se pro účely alarmu daly využít jednoduše. Jakékoliv čidlo se napojilo přímo na kontakty toho tlačítka a alarm byl hotov. V případě poplachu se tlačítko seplo a přímou volbou mobil zavolal. Mělo to proti odeslané SMS výhodu v tom, že v případě zvednutí tohoto "alarmového" hovoru, bylo slyšet co se na druhé straně v místě vloupání děje. Měl jsem takto vyrobený alarm a používal 3 roky, fungoval bezchybně a během té doby mě 2x informoval o neoprávněném vniknutí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.