Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji rozebrat domácí pekárnu zn, ALASKA, typ BM2000. Víte někdo postup demontáže?
Děkuji.
Předpokládám, že budou šrouby zespodu pekárny. Nejsou-li vidět, tak vytáhnout gumové nožičky-špunty. Ale jinak souhlas s @bmbx
Díky, ale šrouby pod nožičkami nejsou. Po zapojení do sítě nejde pekárna vypínačem zapnout.
Jste si jist, že po rozebrání si s problémém poradíte? Já možná ano, neboť už jsem pár pekáren opravoval a první pekárnu jsem měl v dobách kdy v Čechách o tom nebylo ani tušení Napište co vám to přesně dělá, jak se chová po zapojení do sítě displej, atd...
Šrouby mohou být kolem plechového pečícího prostoru (nebo jak to nazvat) a po je ho vyjmutí mohou být přístupné šrouby od dna pekárny ze vnitř...
Dobrý večer,
díky za zájem. Po zapnutí do zásuvky i vypínačem se dále nic neděje, displej neukazuje a ovládací tlačítka nereagují. Napětí 230 V je naměřeno za vypínačem na "svorkách", topné těleso logicky netopí (má odpor 75 ohmů), motor a převody jsou mechanicky v pořádku, nikde není vidět mechanické poškození. Na elekronických částech není vidět jakoukoliv změnu. Plánek od elektrické části není k dispozici vzhledem ke stáří pekárny.
Díky.
Schema jsem našel na netu ke stažení, ale za 49 EUR. Pokud neukazuje displej tak nebude pracovat nic. Je to známka, že nepracuje programátor. Ten má za úkol ovládat motor a topné těleso a měří teplotu při pečení. V první řadě bych prověřil napájení toho programátoru, bude tam malý transformátorek, nebo je možné i napájení rovnou ze sítě přes srážecí kondenzátor.
Možná by stálo za to prozradit z jakých důvodů.
Osobně si myslím, že kdo neví jak něco rozebrat, neměl by se o to pokoušet ani po poradě
Dobrý den.
Pokud ještě Váš problém trvá rád předam zkušenosti. Včera jsem ji opravoval.
S pozdravem Jiří.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.