Nejste přihlášen/a.
Za dva roky měním již na chodbě 4 vypínač, i když je vělmi často používán a v té nízké cenové relaci do 100 Kč, mám dojem že je životnost omezena. Soused pamětník říká, buď je to šmejd a výrobce potřebuje obrat, neb je to vyrobeno v rákosí, říká že měnil vypínáče otočné po 50 letech, mám dojem že pěkně práší. Dotaz je vhodné zakoupit drahé vypínače a vydrží déle či nikoliv.
Děkuji za názor
Dobrý den, tak, otočný vypínač vydrží opravdu léta - v domě mám zcela funkční a bez údržby také nejméně 50 let (hnědý bakelit). U těch sklopných většinou upadne ten dotykový plíšek a je konec. Přesto bych si drahý nekoupil, protože nevěřím, že vydrží delší dobu. To už bych si raději prošel bazary a koupil starý otočný (vyčistit kontakty a jede se). Zdravím!
Nepíšete, jak jsou ty vypínače poškozené a jak se poškození projevuje. Jestli jsou to ony klasické kolébkové s velkou ploškou a porucha se projevuje tak, že se nepřepínají do druhé polohy, pak bych věděl proč se vám tak rychle a opakovaně poškozují.
Někdo po nich mlátí. Někdo rožíná světla jedním prstem, někdo úderem ruky.
Nezáleží na ceně, ale na materiálu co výrobce použije. Po zkušenostech už neznačkové nekupuji. Jináč řečeno mě vždy zajímá z jakého materíálu je komponent vyroben a jaké záruky dává. U rodičů jsem mějil vypínač pro nefunkčnost asi po 60 letech. Současné vydrží to samé. Uveďte výrobce zakoupeného vypínače.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.