Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Životnost vypínačů

Od: bambula* odpovědí: 8 změna:

Za dva roky měním již na chodbě 4 vypínač, i když je vělmi často používán a v té nízké cenové relaci do 100 Kč, mám dojem že je životnost omezena. Soused pamětník říká, buď je to šmejd a výrobce potřebuje obrat, neb je to vyrobeno v rákosí, říká že měnil vypínáče otočné po 50 letech, mám dojem že pěkně práší. Dotaz je vhodné zakoupit drahé vypínače a vydrží déle či nikoliv.

Děkuji za názor

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, tak, otočný vypínač vydrží opravdu léta - v domě mám zcela funkční a bez údržby také nejméně 50 let (hnědý bakelit). U těch sklopných většinou upadne ten dotykový plíšek a je konec. Přesto bych si drahý nekoupil, protože nevěřím, že vydrží delší dobu. To už bych si raději prošel bazary a koupil starý otočný (vyčistit kontakty a jede se). Zdravím!

sargo*
hodnocení

2x

V chodbě jako předsíni, nebo veřejné chodbě domu? Ta frekvence je dost vysoká i na úplný klump, nemůže to být špatným zacházením nebo vadnou elektrikou?

hodnocení

1x

Kupte něco od ABB. Ty základní řady nejsou drahé a rozhodně nějaký ten rok vydrží. A ani nevypadají zle.

trtr

Zdravím, zkuste oslovit prodejce, na kolik sepnutí-vypnutí vypínače dimenzuje. Myslím, že dnešní vypínače jsou dimenzovány méně, možná dražší více, ale ne tolik co staré.

figurek*
hodnocení

1x

Nepíšete, jak jsou ty vypínače poškozené a jak se poškození projevuje. Jestli jsou to ony klasické kolébkové s velkou ploškou a porucha se projevuje tak, že se nepřepínají do druhé polohy, pak bych věděl proč se vám tak rychle a opakovaně poškozují.

Někdo po nich mlátí. Někdo rožíná světla jedním prstem, někdo úderem ruky.

hodnocení

0x
Koupit kvalitní vypínače. Máme doma ABB a nikdy se nic neměnilo.

hodnocení

0x

taky se přikláním k ABB, levnější SWING

kvelektro.cz/...

cena málo výše TANGO

kvelektro.cz/...

odkazy odsud

kvelektro.cz/...

hodnocení

0x

Nezáleží na ceně, ale na materiálu co výrobce použije. Po zkušenostech už neznačkové nekupuji. Jináč řečeno mě vždy zajímá z jakého materíálu je komponent vyroben a jaké záruky dává. U rodičů jsem mějil vypínač pro nefunkčnost asi po 60 letech. Současné vydrží to samé. Uveďte výrobce zakoupeného vypínače.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]