Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabíječka nenabíjí

Od: anazuz odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, milí poradci a poradkyně.

Potřebuji poradit. Mám tablet značky Prestigio, už je po záruce a dostala jsem ho jako dárek, takže nevím, kde se koupil apod. Nyní se mi ale zřejmě rozbila nabíječka (nabíjecí adaptér, nebo jak se to správně jmenuje). Chtěla jsem si ho nedávno nabít, ale i když jsem ho vytáhla a znova strčila do zásuvky i tabletu, tak nic - prostě se nenabíjí. Ukazovala jsem to bráchovi, který tomu alespoň trochu víc než já rozumí. Ten mi řekl, že mi zřejmě upadla taková ta stříbrná čepička u toho, co se strká do tabletu. Já teď nevím, kam s tím mám jít. Zda by to mohlo opravdu být tímto (ani si nejsem jistá, jak to předtím vypadalo) a nevím, kde by mi mohli případně novou nabíječku prodat či alespoň objednat. Když např. půjdu do Electroworldu nebo podob. obchodu, myslíte, že by mi mohli pomoci, i když jsem si ho tam nekupovala? A kolik by to mohlo tak asi stát?

Děkuji za rady. Pokud by to pomohlo, napíši sem i přesný typ tabletu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

filip17*
hodnocení

0x

Dobrý den,

můžu se zeptat jaký mate telefon? Dnešní nabíječky do mobilu a tabletu jsou v 99% stejné, pokud máte dotykový telefon. Zkuste nabíječku k telefonu strčit do tabletu.

Jestli ne nevadí, v každém větším elektru by vám měli bez problému prodat novou nabíječku. Pro jistotu si vemte tablet sebou, ale neviděl jsem ještě tablet, který by měl jiný nabijecí port než zbytek ostatních značek, krome applu samozřejmě.

anazuz
hodnocení

Děkuji za radu. Mobil jsem zkusila, ale nepasuje - má jiný tvar toho, co se tam strká. Tablet má kulatý a mobil spíše obdélníček. Já mám mobil sice dotykový, ale starý cca 5 let a je to Samsung. Zkusím se tedy zeptat v tom elektru.

Vyfoť z blízka koncovku konektoru nabíječky a dej ji sem. Brácha si to nejspíš plete s audio džekem. Nabíječky na konci žádnou bambulku nemaj.
Jestli půjdeš do elektrowordu měli by ti nabídnout novou nabíječku. Když budeš mít tablet sebou tak ji hned na místě vyzkoušíte abys ji zbytečně nekupovala kdyby neměla fungovat.
doplněno 16.10.14 21:41: Můžeš zkusit i nabíjení přes USB jak píše Praivo, alo moc naděje tomu nedávám. Mám doma dva a ani u jednoho nabíjení přes USB nefunguje. Ani ten který má šestivoltovou nabíječku. O druhém který má 12v ani nemluvím.
praivo*

On by ten tablet měl jít nabíjet i přes USB.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]