Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nedávno jsem si zakoupila telefon, vše bylo v pořádku, Bohužel jsem pak omylem dala na naší síť "zapomenout" a nešlo se připojit. Telefon jsem znova několikrát restartovala, i wifi, heslo je zadáno dobře, poté se mi to připojilo,a le internet stále nejde. Prosím o radu jak telefon zprovoznit. Při hledání wifi to psalo" získávání IP adresy"..
Po zapnutí možnosti připojení na wifi (některé telefony mají možnost wifi vypínat, aby se zbytečně nevybíjela baterie) se dá kliknout na wifi a měly by se zobrazit dostupné sítě (v některých domech je možné zachytit i blízké wifi sousedů ale nedají se připojit, jsou chráněné heslem). Tam byste měla najít vaši wifi síť, což jak píšete je, připojit se a používat internet. Po zadání hesla by se mělo spojení telefonu s wifi navázat. Ale v domech, kde je víc blízkých wifi sítí se někdy perou o možných 11 kanálů, pokud není číslo kanálu pevně nastavené, wifi si samy najdou volný kanál, ale podle zkušeností se to někdy pere a spojení je pomalé, nebo vypadává.
Možná máte spojení ještě chráněné tak zvanou MAC adresou? Což je několik dvojic znaků, které najdete na telefonu ve složce Vlastnosti telefonu nebo tak nějak se to jmenuje. Někdy je třeba to zadat hned po prvním připojení a pak už by to mělo zůstat v paměti i po vypnutí sítě.
Jsou to laické rady, jistě se najde někdo zkušenější.
Děkuji, ano v telefonu je to zadané, ip adresu jsem zadávala přes wifi ručně, několikrát jsem opakovala a stále nejde...
IP ručně? Wifi by si měla určit IP adresu sama, podle volné adresy, když se například připojuje víc zařízení (notebook, další počítač přes wifi nebo telefon). Pevnou IP adresu není třeba zadávat. Musí se zadat heslo, někdy záleží na velikosti písmenek, někdy nezáleží. Pokud je někde něco špatně je lepší zkusit je dodržet, aby se vyloučila chyba v zadávání hesla.
Podle návodu to vypadá jednoduše, asi to tak správně děláte. Například v návodu k Prestigio 5044 se píše, cituji
Zapnutí nebo vypnutí Wi-Fi
Na oznamovacím panelu klepnutím na volbu nastavení přepněte na seznam rychlých nastavení a poté klepněte na volbu Wi-Fi.
Na domovské obrazovce nebo ve výpisu nabídky klepněte na volbu nastavení a následně klepnutím na volbu Wi-Fi zapněte či vypněte Wi-Fi.
Připojení k bezdrátové síti
1. Na domovské obrazovce nebo ve výpisu nabídky klepněte na volbu a následně klepnutím na volbu Wi-Fi zapněte Wi-Fi.
2. Zjištěné sítě Wi-Fi budou uvedeny v části Sítě Wi-Fi.
3. Klepněte na požadovanou síť Wi-Fi, ke které se chcete připojit.Pokud jste vybrali zabezpečenou síť, budete vyzváni k zadání síťového klíče a hesla.
Při dalším připojování telefonu k dříve přistupované zabezpečené bezdrátové síti již nebude třeba znovu zadávat klíč nebo jiné bezpečnostní informace.
Takže to asi děláte, síťový klíč a heslo jste zadala asi správně... bude ráno moudřejší večera nebo vám někdo poradí dřív?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.