Nejste přihlášen/a.
Mám televizi Samsung Smart TV. Někdy ale do obýváku příjde moje matka, která televizi vypíná nekompromisně přímo tlačítkem u obrazovky. Takže vůbec nemačká ovladač, dokonce ho ani neshání. Mám pocit, že televizi to musí o dost víc ničit.
Prosím všechny elektrikáře, ale i jiné o odpověď, jestli se tím televize ničí...
Neznám konkrétně tenhle typ TV, ale v podstatě jsou 2 možnosti. Buď tím tlačítkem suplujete tlačítko ovladače (TV nevypnete, ale přepnete do pohotovostního režimu) a pak je jedno, čím to provedete, nebo je to skutečně vypínač, který skutečně přeruší napájení všech obvodů. Pokud je to tak, jde o mnohem spolehlivější vypnutí a TV to jen prospěje (nehledě na to, že ušetříte pár stovek ročně za elektřinu).
Náš Samsung problém s vypínáním tlačítkem přímo na televizi má. Ovšem nikoliv elektrického, ale mechanického charakteru. Prostě síla nutná ke zmáčknutí tlačítka je taková, že televize s metrovou úhlopříčkou se oproti stojánku pohybuje snad o centimetr nahoru a dolů, až mám obavy po kolika cyklech vznikne únavový lom. Ale počítám, že tak otázka míněna nebyla
Ale v tý telce vždycky hrozně chřupne, jak se zapíná a vypíná vysokonapěťovej zdroj. Je otázkou času, kdy bouchnou levný čínský kondíky a zpoza zadní stěny TV se vyvalí dým ...
Tazatel píše o Smart TV, které se jako CRT nedělaly a nevím o tom, že by LED LCD panely potřebovaly nějaký VN zdroj.
Iba doplním informáciu ,že "nekorektné" vypnutie TV je iba vytiahnutím sieťovej šnury zo zásuvky, alebo prerušenie dodávky el.en.dodávatelom. Ale ani toto nie je nebezpečné a poškodzujúce .Nekorektnost je v tom ,že po obnovení dodávky energie sa TV Samsung sám vráti do zapnutej pozície a hraje si pre seba .Je vhodné preto mať aktivovaný časovač.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.