Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. U předplacené karty O2 mi stornovali více než 2000,-Kč k 1.10., s tím,že skončila platnost dle VOP (dobil jsem 200,-Kč až 3.10.). Je ještě nějaká právní cesta, jak dostat peníze zpět? Děkuji za radu. Zdeněk.
Právní cesta určitě ne. S VOP jste souhlasil. Co si pamatuju z dřívějších dob, tak kredit po půl roce jen zablokovali a po dobití byl opět k dispozici. Zkuste zavolat na zákaznickou linku a domluvit se s nimi. Můžete zkusit pohrozit přestoupením ke konkurenci nebo tvrdit, že konkurence vám po dobití propadlou částku vrátila zpět.
Mámě tehdy taky propadl kredit a po dobití ji částku vrátili zpět, ale nebylo to hned po dobití. Zkuste ciknout operátorovi, co vám na to poví. Jinak O2 opravdu krade kredit, po malých částkách, nenápadně... Mně loni nebo předloni dvakrát účtovali internet v mobilu, který normálně stojí 50Kč na týden. Když jsem si ale jednou za měsíc dobil minimálně za 300,-, měl jsem internet jen za polovic po dobu čtyř týdnů. Jenže ti holátka nenažraní si účtovali 50Kč + 20Kč. Běželi mi tam oba tarify, jak ten klasický, tak ten výhodný...Peníze mi naštěstí vrátili. V srpnu mě zase obrali o více jak 200Kč. Když jsem tam volal, řekli mi, ať se podívám na mojeO2 za co jsem utratil kredit. Tam jsem samozřejmě těch zmizlých více jak 200Kč nedohledal a při podání reklamace mi bylo v sms oznámeno, že moje reklamace nebyla uznána. Jsou to ku**y. Vážně přemýšlím o přechodu k jinému operátorovi. T-mobile se mi zdá docela ok.
Zdeňku, nehledejte právní cestu, je to zbytečné. S podmínkami jste souhlasil. Takže volat zákaznickou linku, posypat si hlavu popelem, pochválit jejich služby, že bys nerad od nich odešel, že jsi byl například ve špitále a neměl možnost si dobít kredit bla bla bla ... Až ti připíší kredit, buď protelefonovat a nebo najít operátora, který by ti kredit převedl. Když se to nepodaří převést kredit, tak raději poslat dárcovskou esemesku a přejít jinak, kde tě nebudou nutit co půl roku dobíjet.
Dobrý den,
je mi líto, ale v případě, že platnost stávajícího kreditu vyprší, kredit propadne a není možné jej zachránit.
Před koncem platnosti kreditu vždy posíláme SMS zprávu s upozorněním na nutnost dalšího dobití.
Děkuji za pochopení.
Miroslav Trčka, Guru pro Social Media, O2
navrhuji firemním vozidlům O2 propíchávat pneumatiky na autech ... jako vyjádření tichého nesouhlasu s jejich krádežemi
Je smutné, když někdo nedodrží dobrovolně podepsané podmínky, tak vinu svádí na celý svět kolem sebe a druhou stranu nazývá zlodějem. Proboha, lidi myslete hlavou.
propadnutí kreditu - nezákonné obohacení
Propadnul mi kredit a nevím proč bych si měl dobíjet když mám na kartě ještě cca 200Kč, co říkáte na toto? "Sdružení na obranu spotřebitelů píše:Domnívám se, že uvedeným postupem se společnost O2 dopouští bezdůvodného obohacení ve smyslu § 451 Obč.Z. a pokud má tento postup zakotven v obchodních podmínkách, pak se jedná o nepřiměřenou smluvní podmínku ve smyslu § 55-56 Obč.Z. Doporučil bych na to firmu upozornit a trvat na splacení dluhu ve skutečné výši, například na prodejně. Pokud to společnost odmítne (doporučuji nechat si vyhotovit písemný záznam), odmítne řádně nabídnuté plnění. Pokud následně jakýmkoli způsobem omezí platnost služby nebo bude plnění vymáhat, sama se ocitne v pozici dlužníka, poruší smlouvu a může s ní být zahájeno správní řízení. Doporučuji tedy postupovat, jak je uvedeno výše, případně se obrátit na Český telekomunikační úřad."Mám se obrátit na ČTÚ?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.