Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem . Opět Vás prosím o radu . Koupil jsem si nový fotoaparát ( Sony DSC T-77 ) , zjistil jsem ale že na některých fotografiích se mi dělají něco jako " fleky " ( což tu fotografii úplně znehodnotí ) . Nevíte prosím Vás někdo čím to může být? Nejdříve jsem myslel že mám třeba na čočce prach , ale to by zase ty " fleky " byly na všech fotkách a ne jen na některých . Předem díky za pomoc
Také jsem se s tímto úkazem setkal.Jednou jsem fotil za deště.Do objektivu mi zcela určitě nekáplo.Na fotkách bílé koule.Je to zřejmě odraz blesku na kapkách.Někdy by to mohlo být odrazem blesku na prachových částičkách.Nebo sněhových vločkách.
JABRAKA
Děkuji za odpověd . Já jsem zatím fotil jen v místnostech ( v pokoji a včera v hospodě ) . Takže to u mého případu bude zřejmě něčím jiným ... Ještě jednou díky
mně se to stalo při příchodu ze zimy do teplejší místnosti, na studené čočce se vysrážela vlhkost a na fotkách je to vidět. za chvíli se ta vlhkost vypařila a další fotky už neměly skvrny. Zkusím vložit tu flekatou fotku, jestli je to podobné...
doplněno 01.01.09 14:03:nejde mi vložit fotka, pošli emailovou adresu, napíšu a pošlu fotku na email
na 100% to je zamarasený objektiv! ( prach, sliny apod..)
fůůj
opatrně si ho vyčisti a pak budou fotky
Dobře , díky za radu . Ale v tom případě nechápu proč je to jen na některých fotografiích a na jiných ne
Nádhera , můžu vědět jak jsi to dokázal? Já na fotografiích tak maximálně umim odstranit červené oči a nastavit automatický kontrast
jak jsem kdysi začínal "fotit" tak jsem vždy používal BLESK, ale můj strýc "fotograf" mi doporučil, pokud to dovoluje prostředí atd. blesk nepoužívej.
Blesk fotografii hodně "změní". Blesk je totiž "prevít"
A k té úpravě ?
Několik let používám na drobné "opravy" fotek / Zoner Media Explorer 6 /
(červené oči, fleky, sem tam nějaké klonování, atd. na doma tento prg. bohatě vystačí )
Jsou to vyfocený prachový částice díky blesku. Mám stejný problém při focení. Koukám ale ,že už to tu někdo psal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.