Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fleky na fotografiích

Od: tomino69* odpovědí: 15 změna:

Ahoj všem . Opět Vás prosím o radu . Koupil jsem si nový fotoaparát ( Sony DSC T-77 ) , zjistil jsem ale že na některých fotografiích se mi dělají něco jako " fleky " ( což tu fotografii úplně znehodnotí ) . Nevíte prosím Vás někdo čím to může být? Nejdříve jsem myslel že mám třeba na čočce prach , ale to by zase ty " fleky " byly na všech fotkách a ne jen na některých . Předem díky za pomoc

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Také jsem se s tímto úkazem setkal.Jednou jsem fotil za deště.Do objektivu mi zcela určitě nekáplo.Na fotkách bílé koule.Je to zřejmě odraz blesku na kapkách.Někdy by to mohlo být odrazem blesku na prachových částičkách.Nebo sněhových vločkách.

JABRAKA

tomino69*
hodnocení

Děkuji za odpověd . Já jsem zatím fotil jen v místnostech ( v pokoji a včera v hospodě ) . Takže to u mého případu bude zřejmě něčím jiným ... Ještě jednou díky

mně se to stalo při příchodu ze zimy do teplejší místnosti, na studené čočce se vysrážela vlhkost a na fotkách je to vidět. za chvíli se ta vlhkost vypařila a další fotky už neměly skvrny. Zkusím vložit tu flekatou fotku, jestli je to podobné...

doplněno 01.01.09 14:03:

nejde mi vložit fotka, pošli emailovou adresu, napíšu a pošlu fotku na email

tomino69*
hodnocení

Taky zkusím poslat ukázku :

tomino69*
hodnocení

Taky zkusím poslat ukázku . U obou vím určitě že jsem byl minimálně 2 hodiny v místnosti .

Fleky  na fotografiích
tomino69*
hodnocení

zde je druhé foto :

Fleky  na fotografiích #2
tomino69*
hodnocení

Už jsem vložil 2 já . Tak jestli je to stejný případ nebo ne .

jsou to stejné fleky. bohužel, nedaří se mi vložit foto.

wlassta*
hodnocení

2x

zkus pouzit jednoduchy program photobot,vylepsi kazdou fotku jednim klikem.jinak nevim.

hodnocení

2x

na 100% to je zamarasený objektiv! ( prach, sliny apod..)

fůůj *bum*

opatrně si ho vyčisti a pak budou fotky *palec*

;)

takhle by ta fotka mohla vypadat po jednoduché úpravičce:

Fleky  na fotografiích #3
tomino69*
hodnocení

Dobře , díky za radu . Ale v tom případě nechápu proč je to jen na některých fotografiích a na jiných ne *zed*

doplněno 02.01.09 15:40:

Nádhera , můžu vědět jak jsi to dokázal? Já na fotografiích tak maximálně umim odstranit červené oči a nastavit automatický kontrast *nevi*

jak jsem kdysi začínal "fotit" tak jsem vždy používal BLESK, ale můj strýc "fotograf" mi doporučil, pokud to dovoluje prostředí atd. blesk nepoužívej.

Blesk fotografii hodně "změní". Blesk je totiž "prevít";)

A k té úpravě :)?

Několik let používám na drobné "opravy" fotek / Zoner Media Explorer 6 /

(červené oči, fleky, sem tam nějaké klonování, atd. na doma tento prg. bohatě vystačí ) ;)

tomino69*
hodnocení

Ještě jednou mockrát díky za pomoc . Můžu ještě jenom vědět jak konkrétně jsi odstranil ty fleky? Radši mi to prosim Tě napiš jako pro pitomce ( abych to pochopil ) . Díky :)

mil®
hodnocení

2x

Jsou to vyfocený prachový částice díky blesku. Mám stejný problém při focení. Koukám ale ,že už to tu někdo psal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]