Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabíjení lumia a nexus 7

Od: tajemnej* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

Chtel bych si koupit nabijecku na nexus 7 a na Lumii 520.

Docetl sem se, ze do tabletu nexus ma byt 5V/1A

Lumii sem doted nabijel 4,75V/0.55A

Mohu koupit micro usb a zdroj na 5V/1A a nabijet tim obe zarizeni, nebo je lepsi koupit oba zdroje pro kazde?

Nikde sem nenasel tech. Specifikaci lumie, ktera by uvadela napeti nabijeni, takze opravdu nevim. Udaj u lumie je z nabijecky, kterou mi pujcil kamarad.

Zdroj : alza.cz/...

Kabel: alza.cz/...

Kabel:

Predem dekuji za odpovedi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

0x

Pro oba mobily (resp. dnes snad všechny smartphony) můžeš použít jakoukoliv nabíječku, která vyhovuje standardu USB (od 4,75 do 5,25 V a minimálně 500 mA).

tajemnej*
hodnocení

Nexus je tablet :) plati pro nej asi to same ze?

praivo*

Pardon, přehlédl jsem číslo (Nexus je i mobil). Ale výše uvedené platí pro cokoliv, co je uzpůsobené k nabíjení přes USB.

Přesně - před pár lety vyšlo nějaké nařízení sjednocující nabíjení mobilů a pod. S tím, že místo spusty dřívějších provedení je nyní standardem mikro USB port, takže nabíjet nabíječkou s tímto koncem. Nabíjím tak telefony, tablet, navigaci, jako zdroj používám notebook, nabíječku do auta i na 230V. No problem...

praivo*

Bohužel se používají 3 verze USB konektoru (mini B, mikro A, mikro B), ale všechny jsou bez problémů sehnatelné v prakticky jakémkoliv obchodě s elektronikou. Co já vím, tak jediný, kdo to odmítá, je Apple.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]