Dobrý den,ráda bych poprosila o radu ohledně čtečky knih - konkrétně Kobo Touch. Před týdnem zamrzl display, a od té doby už jsem vyzkoušela snad vše, co jsem mohla - uvést čtečku do továrního nastavení apod. vše bez úspěchu. Čtečka- už bez záruky, navíc zakoupena v zahraničí (výrobce se k problému staví stylem: "Kupte si novou.")Specifikace problému- zamrzlý display bez jakékoli odezvy- při pokusech o zapnutí problikne notifikační led dioda - stejně tak svítí (notifikace nabíjení), pokud je čtečka připojena k pc přes usb kabel- počítač čtečku vůbec neregistruje jako připojené zařízení, protože čtečka vyžadovala na dotykové obrazovce potrvzení tlačítka "Connect to pc", což pochopitelně není možnéPátrala jsem na internetu a jedinou "útěchou" bylo, že v tom nejsem sama. Zdá se, že však nikdo nepřišel na řešení. Nejvíce se ozývaly hlasy, že se jedná o vadu firmwaru, jiní však tvrdili, že je "mrtvý" čip. Návody se však týkaly spíše přehrání oficiálního firmwaru na android za použití sd karty. Možná mylnou dedukcí jsem došla k závěru, že v baterce by problém být neměl, ale nejsem žádný technik Má otázka tedy zní, zda by někdo nedokázal takhle na dálku říci, co se mohlo pokazit, popřípadě, zda nemá někdo podobnou zkušenost. A je možné pomocí nějakého softwaru zobrazit čtečku jako připojené usb zařízení i přes to, že předtím vyžadovala potvrzení. Počítám, že nosit ji do servisu asi nemá moc cenu, vzhledem k tomu, že v dnešní době je asi opravdu levnější pořídit novou Děkuji za každou radu
Jak jste dokázala provést tovární nastavení kdyz je zamrzly displej? Reset u čteček bývá podržet tlačítko zapínání alespoň půl minuty a pak čekat třeba 5-10 minut a ona se vzpamtuje... doplněno 12.10.14 17:21:
podržet tlačítko zapínání minimálně 15 sec. , pak držet tlačítko HOME a k tomu stisknout tlačítko zapínání a držet...
doplněno 12.10.14 17:25:
reset pomocí resetovacího "tlačítka" (nutno použít tenký hrot) je bez jakéhokoliv mačkání jiného dalšího tlačítka
garien
Na čtečce jsou 3 tlačítka: zapínání, tlačítko domovské obrazovky (jakési "home") a tlačítko reset. Dle manuálu jsou dvě možnosti jak čtečku resetovat. Obyčejný reset, bez smazání dat, dle mého jakýsi restart, spočívá v podržení tlačítka vypínání a současného podržení tlačítka "home". Factory resetu, který by měl čtečku hodit do továrního nastavéní, lze prý docílit pordžením tlačítka reset za současného držení tlačítka "home". Obě možnosti vyzkoušeny, bohužel však bez výsledku...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.