Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastavení času na zrcadlovce

Od: zuntr* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, mám zrcadlovku canon eos 7D a když jsi kolečko nastavím na Tv (preference času) a v něm si nastavím čas tak pokaždé fotí jen za ten stejny čas asi 0,5 s ale i když to dám např na 1/500 tak to pořad fotí přibližně 0,5 s! Dříve to nebylo nemůže to být jen špatně nastavené?
doplněno 08.10.14 11:47: Ale takhle to je jen když fotím na displeji a fotky jsou navíc pokaždé hrozně tmavé abych vyfotil fotku při normálním počasí mušim mít iso asi 6400

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nemáte nastavenu někde v uživatelském menu prodlevu spouště?

doplněno 08.10.14 12:04:

V tom případě budete mít něco špatně nastavené..

Ovšem který parametr konkrétně, toť otázka..Na dálku to těžko určím, když si Vaši zrcadlovku nemohu vzít do ruky a podívat se na nastavení.

Pokud ale při "klasickém" focení "přes hledáček", tedy bez "live view" fotí normálně..závadu bych spíše nepředpokládal.

zuntr*
hodnocení

Našel jsem v menu tlačitko "Vymazat všechna nastavení fotoaparátu" Pohohlo by to? A k čemu to přesně je?

Toto by mělo vrátit všechna uživatelská nastavení na stav, ve vkterém fotoaparát opouštěl výrobní závod.

Ano. mohlo by to pomoci.

Pokud ne, tak potom už by se mohlo jednat o nějakou technickou závadu.

zuntr*
hodnocení

No tak nepomohlo :(( Ale nikdy mi foťak např nespadl na zem

To je trochu zvláštní ne? Čas 0,5s ISO 6400 a fotky jsou pokažené - hodně tmavé? Jakou vám to v tomto režimu nastavuje clonu?

doplněno 08.10.14 13:32:

Já to vidím na technickou závadu, u Canona je totiž velký rozdíl mezi fotografováním pomocí hledáčku a pomocí displeje.

Při focení na hledáček pracuje normálně závěrka, která pouští nastavený expoziční čas světlo na snímací čip. V případě fotografování na displej je závěrka otevřéná stále a expozice funguje jak na obyčejném kompaktu. Jedná se tedy o zcela rozdílnou práci fotoaparátu a v tom druhém případě je někde v elektronice vada.

doplněno 08.10.14 13:43:

pokud mi někdo rozumě vysvětlí k čemu by bylo praktické použití "nějakého" nastavení fotoaparátu tak, aby v prioritě času tvrdohlavě používal pořád jeden, bez ohledu jaký čas nastaví uživatel, budu rád :-D

V tom případě tedy servis...nic jiného Vám asi nezbude.

doplněno 08.10.14 13:51:

bmbx:

Ono z původní otázky nebylo zcela jsné, jestli je expoziční čas stále 0,5s...nebo zda dojde k expozici vždy 0,5s po zmáčknutí spouště..Proto mne napadla prodleva spouště nastavená uživatelem..(samospoušť). Byť nevím jaký nejkratší čas umožňuje Canon v tomto smyslu nastavit.

Proto jsem rád že mám SONY, ten fotí pořád jako zrcadlovka i v Liveview, to znamená rychle, neboť ostří jako zrcadlovka, používá měření expozice jako zrcadlovka a používá normálně závěrku jako zrcadlovka. Nepřehazuje se do režimu kompakt s tím že začne měřit na kontrast obrazu, expozici změří snímacím čipem a závěrku má otevřenou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]