Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Foťák přestal správně fungovat

Od: lucik* odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer, byl by tu někdo, do by byl alespon trochu kompetentní a mohl by mi říct, co se stalo s foťákem?

Jdená se o značku Nikon coolpix a z ničeho nic po zapnutí se objeví jakoby rozmazaná obrazovka (s barvou jakoby do červena) - viz foto 1 a když zkusím něco vyfotit, tak to, co ve finále vyleze se nedá nazvat ani fotkou :( viz foto 2 a 3

Co myslíte, je foťák na odpis? :( Nebo co s ním?

Lucik

Foťák přestal správně fungovat
Foťák přestal správně fungovat #2
Foťák přestal správně fungovat #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Něco podobného mi udělal starší Canon, pravděpodobně odešel snímací čip. Bohužel si myslím, že je tímto foťák na odpis.

doplněno 04.10.14 21:19:

Ano, reklamaci by měli uznat. Pokud není nijak fyzicky poškozen (nedošlo k poškozením vlivem pádu...), tak by neměl být problém s reklamací :)

lucik*
hodnocení

díky za odpověď.

Pokud by to bylo tak, dalo by se to reklamovat-je šance, že by reklamaci uznali? Foťák je ještě v záruce.

Samozřejmě..V záruce je to na reklamaci.Na to se přece netřeba ptát.

hodnocení

0x

zkušenost s CANON A95, jeden z prvních s výklopným displejem a můj první digitál, poř. cena 13000Kč; po pěti letech stejný případ, vadný čip; už jsem se s ním loučil, ale ještě zkušenosti jiných - našel jsem na polských stránkách informaci, že CANON měnil vadné čipy i po záruce, že byla namontována série vadných čipů v určitém období; našel jsem náš servis AWH, kde na dotaz, že pokud to bude opravdu vadný čip tak oprava bude zdarma; a bylo tomu tak, proplatili i zasílací náklady...možná to někomu pomúže...

Jo, bylo to kolem roku 2003, nějaké nedodržení technologie při výrobě CCD od fy Sony, čipů všemožných rozměrů ve foťákách a videokamerách od firem co čipy Sony používají. Závada se projevovovila třeba až po několika letech a k urychlení projevů údajně přispívaly teplejší klimatické podmínky. Projevovalo se to dost podobně jako tazateli. Povedlo se mi zachránit několik kousků, majitelů kteří o tom neměli ani tušení...

Servisy po celém světě prováděli výměnu čipu zdarma dle modelu a roku výroby i na přístrojích kde se závada neprojevila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]