Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
potřebovala bych přemístit tv přijímač v bytě. Lze kabel nadstavit nebo ho musím mít od zásuvky k přijímači bez přerušení? Děkuji za radu.
nejlepší je v celku; prodloužení je možné spojením dvou účastnických šňůr...
doplněno 03.10.14 09:18:ale současně vyráběné (hlavně dovážené z ...) účastnické šňůry jsou většinou nekvalitní, nejlépe je dát si zhotovit účastnickou šňůru s nalisovanými koncovkami buď u provozovatele kabelové TV nebo servisu; vlastní zkušenost - signál kabelové TV, stará účastnická šňůra zhotovené svépomocí výměněna za novou koupenou, obraz stále špatný, podezření na vadu účastnické zásuvky, volán servis kabelové TV, podívali se na obraz, vytáhli koax s nalisovanými koncovkami v délce cca 20m, zapojili do zásuvky i TV a najednou obraz dle představ; doporučili mi - koupenou účastnickou šňůru vyhoďte, jsou to většinou šmejdy - špatné stínění, špatné dielektrikum; dal jsem si tedy zhotovit novou s nalisovanými koncovkami a od té doby bez problémů ...
doplněno 03.10.14 09:50:koncovky lisují i ve střediscích kabelové televize Nej TV (nedělám reklamu) nebo třeba UPC, ale udělá vám to skoro každý "slušný"servis, je to vlastně nalisovaný kovový F konektor na kvalitní koaxiální kabel, na který se našroubuje na jedné straně IEC koncovka s kolíkem a na druhé s dutinkou...
doplněno 03.10.14 09:54:a ještě odkazy na lisovací konektor
na redukce
Bodík už jsem dal, tak ještě a dotaz k těm nalisovaným koncovkám. Kde se to dá sehnat a kdo to dělá? Znám koncovku šroubovanou a potom ony asijské kvalitní výrobky, mnohdy dodávané s nápisem MADE IN FRANCE (např.). Zkušenosti s nimi mám bohaté, ale pozitivní bohužel žádnou.
Dělá to každý, kdo má lisovací (krimpovací, kompresní) kleště. Třeba v krámě se satelitní technikou.
Ty šroubované spoje jsou z těch různých druhů spojení konektoru s koaxiálem nejhorší.
Je to přesně tak, jak psal nonek. Jen dodám, že se tyto kabely prodávají také už hotové a v různých délkách, přičemž cena není nějak omračující. Na Vašem místě bych koupil nový delší kabel, protože každý spoj na kabelu je potencionální zdroj problému.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.