Nejste přihlášen/a.
Musí být el. přímotop, ovládaný HDO, připojený na pevno, nebo může být přes samostatnou zásuvku?
Podmínkou pro povolení sazby s NT je revize, která ověří, zda je bojler či přímotop správně zapojen. A správně znamená přes ovládací stykač (relé) a napevno (nikoli do zásuvky).
Pokud je po přiznání NT provedna nějaká úprava zapojení, většinou už to nikdo nezjistí.
Vybrat si samozřejmě může každý, pro ilustraci připojuji výňatek z Technických podmínek připojení PRE...
Já vloni kolaudovala, celý dům má rozvod na přímotopy a to má pouze zásuvky pod oknama. V domě nebyl ani jeden přímotop, topilo se jen krbovkami. Revizák jen chodil a proměřoval zásuvky, obvody a vydal revizní zprávu bez závad. Tak si vyberte.
doplněno 03.10.14 20:22:jo a ještě mám 2 bojlery, které při revizi již byly zapojeny a mají od výrobce na pevno přimontovaný kabel se zástrčkou.. A revizák nebyl můj známý.
To jsem přesně tam, kde jsem byl. Hope, podle bodu 4 nesmí být přímotop, ani bojler připojený přes zásuvku, ale tyto spotřebiče se prodávají se šňůrou zakončenou zástrčkou (vidlicí). Znamená to, že jí mám ustřihnout a připojit šňůru do krabice? Budu tahat kabely pro přímotop, připojení přes zásuvku by bylo výhodnější, ale nerad bych to pak předělával. Všechno ostatní je mi jasné. V praxi jsem se setkal s oběma možnostmi. Která z nich projde revizí?
Tady jde o to,aby nebyla přetížena některáfáze rozvodu,resp. aby byl stejnoměrně rozdělen obvod pro přímotopy,bojler a ostatní spořebiče a nešlo třeba přímotopy přenášet po byráku a zapojit jinam. Jenže to je dnes blbost,protže si mohu koupit el.radiátor a je to stejné. Nejlépe je dohodnout se s tím, kdo bude revizi pro přiznání HDO dělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.