Nejste přihlášen/a.
Pěkný den, předloni jsem dostala Nikon Coolpix S6200, nefotí zle, ale i při všech zdlouhavě vyzkoušených scénách nezvládá šero a umělé osvětlení, to je fakt hrůza (koncerty, jeskyně, bary), ani pohyb (příroda). Což mě vcelku mrzí, fotím ráda.
Neměl by někdo zkušenější tip na foťák do 5-6 tisíc, který toto zvládne? Děkuji za případný tip, na dobrou zrcadlovku ještě holt nějaký ten rok nebude.
Dobrý večer.
Obecně: V kategorii 3 000 kč ( Váš Nikon) nečekejte zázraky. Vše je o objektivu a snímacímu čipu v aparátu. Takovéto komakty fotí dobře pouze za dobrého světla. Pokud chcete přeci jen kvalitnější fotografie i za zhoršenych světelných podmínek, přidal bych si 990 kč a pořídil tento Sony. Rozdíl současného a nového bude nesrovnatelný. Pochopitelně k lepšímu. megapixel.cz/...
doplněno 01.10.14 20:18:Myšleno přidat 990 kč k 6 000 Kč.
Děkuji, to je opravdu otázka, prootže tomu vůbec nerozumím
. Měla jsem za to, že ty dva odkazy jsou takové levnější zrcadlovky, ale to je asi těžký omyl, co?
Martine, v čem je tedy zrcadlovka tak dobrá? Klidně se toho bazaru mrknu...
Tady jeden tip aukro.cz/...
doplněno 01.10.14 21:23:Škoda. Cena se ještě asi do zítra poledne zvýší, ale nebyl by k zahození, pokud je v cajku. 15 Mpx snímač, objektiv 18-200 mm ,stativ...
doplněno 01.10.14 21:34:Víc jak 6 000 bych za to už nedal.
Jofa, děkuji za tip, vypadá fakt skvěle
, ale bohužel finanční situace dovolí koupi až někdy po Vánocích...
Tohle až tak skvěle nevypadá - 1. binec v objektivu = nutnost vyčistit v servisu (další investice) 2. setový objektiv navíc po 40000 fotkách = optická kvalita nebude žádný zázrak, tělo celkem ujde, ale dát za něj 6k je dnes opravdu moc. Dají se čekat staré baterky a nutnost kupovat nové... Za tu cenu jde sehnat lepší.
Další věc je, že tenhle objektiv je velká těžká mrcha = nepůjdeš na akci s foťákem, ale půjdeš fotit akci
(to ale platí vlastně pro všechny zrcadlovky ![]()
Foťák do šera - obecně zásadní je aby měl velký čip (jeho skutečná velikost) který zvládá vysokou citlivost bez "šumu". Objektiv už tak důležitý není, samozřejmě optická kvalita, dobrá světelnost, rozsah zoomu, příp. i stabilizátor obrazu a rychlý autofokus se hodí
Většina kompaktů má čip malý a co to dělá v šeru vidíš sama.
Asi nejlevnější řešení - sháňej starší zrcadlovku. Vývoj jde rychle dopředu a každý rok je skok dopředu = hledej co nejnovější model.
Jsou i kompakty s velkým čipem, ale je jich málo = je problém sehnat dobrý levně.
Jsme laik, takže tohle já prostě nevidím![]()
, mazec, že tomu někdo takhle rozumí.
Právě u té zrcadlovky mi dělá těžkou hlavu váha, když půjdu na čtyři hodiny někam do terénu nebo na akci, nechci s sebou tahat dvě kila na krku... takže budu shánět něco s velkým čipem
. I když vlastně nevím, co to znamená
.
Taky jsem s tím svým relativně spokojená, na domácí fotky a připravená aranžmá super, ale na momentky, koncerty, pohyby, umělé osvětlení - katastrofa.![]()
Kompakt na focení v šeru a pohybu:
Má dost účinnou stabilizaci a v šeru fotí ostře pohyb díky multiexpozici, má relativně rychlé ostření.
doplněno 02.10.14 14:26:martinaa:
se zrcadlovkou na akce budeš brzo otrávená (váha, velikost), osobně mám od malého kompaktu přes EVF i zrcadlovku, každý s těchto fotoaparátů má své využití.
Ona je taky otázka co s těmi záběry pak děláš, papírové fotky 30x40cm nebo prezentace na PC monitoru a sdílení FS.
doplněno 02.10.14 14:32:a ještě k tomu Canonu s Aukra, za tu cenu ani náhodou a Canona už vůbec ne, ale nedej se zmást tím co piše asd o binci v objektivu a nutnosti vyčistit. Smítka v objektivech jsou časem běžná věc a na kvalitu obrazu nemají vliv, dávat takový objektiv čistit do servisu, to mohou jen ne zcela kompletní jedinci ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.