Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může mi nezletilá dcera vybrat peníze

Od: dcerkakdkdke odpovědí: 8 změna:

dobrý den... Moje dcera je ji 14,5 zalozila jsem ji v bance Airbank ucet jelikoz je nezletila a tam pro ni zadny ucet nemuze byt zakladan protoze ji neni 18 tak sem ho zalozila na sebe na a ptam se jestli si muze chodit vybirat do bankomatu? Vybirat by asi mohla tam ji zadnej pracovnik neuvidi protoze tam v airbank kde se prachy vybiraj tak to je před bankou ale kdyz bude chcit vlozit prachy tak co kdyz ji nekdo rekne ze je dost mlada ze tu vubec ani nemuze mit ucet .! Co si myslite vy? Bude to pracovnikum jedno?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Bankomat se jí na věk ptát nebude, tam rozhoduje PIN. Ale na přepážku v bance nemůže.

doplněno 01.10.14 18:16:

Pokud má kartu a zná PIN, tak do toho nikomu nic není. Jedině že bys měla ve smlouvě, že je karta nepřenosná.

tastejnapani
hodnocení

jasne ale kdyz bude vkladat penize tak to musi jit dovnitr airbank a airbank je u nas jedina a dost mala to si kazdy vsimne me male dcerky ktere je 14 a zepta se ji co tam dělá kdyz by spravne tam mit nemela ucet

tastejnapanickq
hodnocení

ted jsem si cetla na webu airbank podminky a je napsano karta je majetkem airbank a je nepřenosná na jinou osobu takze co to znamena ze tedy nemuze vkladat a vybirat

Airbank prý stejně nemá na pobočkách hotovostní pokladny a pro vklad i výběr slouží bankomat.
airbank.cz/...
Pokud bude mít dcera kartu a znát pin, může vkládat i vybírat. Nikdo nic zkoumat nebude.
doplněno 01.10.14 18:43: Stačí překlenout půl roku. Až bude dceři 15,můžete jí oficiálně zřídit k Vašemu kontu (kontu na Vaše jmeno) dispoziční právo a pak bude mít kartu k účtu "legálně"
doplněno 01.10.14 18:54: 99% bankomatů kam chodím, jsou uvnitř poboček. Přesto zcela anonymně mimo klientskou zónu banky. Myslím, že by ta fluktuace lidí u bankomatů nebyla pro pracovníky příjemná, stejně tak jako bych nechtěla, aby někdo u bankomatů pozoroval mně. Rodičům jsem peníze vybírala běžně. Stejně tak jako teď kolegům nebo kamarádům..

@coklit: Ve vašem odkazu je výslovně uvedeno: Pro vkládání hotovosti jsou uvnitř poboček připraveny naše bankomaty. Je pravděpodobné, že pracovníci banky dítě u bankomatu rychle odhalí !

doplněno 01.10.14 18:56:

@coklit: Ale jak píšete, za půl roku se to dá skutečně vyřešit dispozičním právem.

ladinpraha*

Pak tedy nemůže. Teoreticky. Ale myslím, že v praxi to nikdo řešit nebude.

hodnocení

2x

Předpokládám, že máte ještě další účet pro domácnost a vzájemně si důvěřujete. Dcera vám předá peníze, které chce uložit na ten "svůj" účet (moc jich asi nebude). Tuto hotovost použijete na běžné nákupy. A vy na "její" účet elektronicky převedete uvedenou částku ze svého účtu a dceru o tom informujete. Hotovo.

praivo*
hodnocení

0x

Vykašli se na AirBank, založ jí G2.2 u KB a je vyřešeno. Sám to mám od 15 (ale založil jde myslím i dřív) a nemůžu si na nic stěžovat. Poplatky sice jsou, ale mizivé a splatí je "studentský bonus" 300 Kč, který mi připisují každý rok někdy v září. A až jí bude 18, bude si moct už legálně založit další účet někde jinde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]