Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odhlučnit PC

Od: pavloza* odpovědí: 4 změna:

Jak odhlučnit pc?Díky za odpoved

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lolek*
hodnocení

3x

řeším to samé + utlumení el. mag. rušení kvůli pazvukům v audiu.

Začal jsem tím, že jsem 3 HDD zredukoval na 1 velký + sem si nechal jeden na zálohování, který je ale vypnutý. Dále sem vyházel veškeré kompkonenty, které sou mi nepotřebné (dvd mechanika -stačí jedna, disketová mechanika, a zastaralý řadič na paralelní port). Dále pořídit pořádnej zdroj aby nemusel tolik chladit větrák, pořídil jsem pasivní skoro 1kg chladič s heatpipe na procesor a další pasiv na grafiku. Jediný větrák mám 12cm, který nasává studený vzduch do bedny. Bednu jsem celou vylepil pěnou, která se dává do krabic k základním deskám (měl jsem jich víc). Bohužel, ale díky té pěně je v bedně docela horko, takže to asi strhám, zase takovej rozdíl to není.

ynza

Na zaveseni pridavneho vetraku (na male otacky) pomuzou s odhlucnenim ty "gumove" srouby. neveril jsem tomu ale opravdu to ty vibrace nepdenasi na kastli tolik

none*
hodnocení

3x

Nejprve PC rozebrat a povysávat. Pak zkusit na chvíli zastavovat ventilátory za účelem zjištění zdroje hluku. Obecně se dá doporučit:

1) Pokud je na CPU malý chadič BOX, pak vyměnit.

2) Nové jednoplotnové HDD jsou nejtišší (např. WD 3200AAKS)

3) Zdroj s vysokou účinností 80+ (Enermax, Seasonic, Fortron)

4) Doplnit ventilátor grafické karty regulací podle teploty, tedy pokud tam není

5) CPU typu P4 je nevhodné do tichého PC

6) Vzadu pod zdrojem je vhodný pomaloběžný (<1000ot) 12cm ventilátor vyfukující ven

7) Pro extrémní ztíšení dokoupit Box na HHD nebo alespoň pružně zavěsit HDD, vylepit vnitřek speciální těžkou pěnou (ne molitanem)

ferda60*
hodnocení

0x

Zkuste zadat do vyhledávače "vodní chlazení pc" a pročíst něco z vyhledaného.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]