Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
odešly mi Genius 5+1 bedny, vymontoval jsem ze subwoferu reproduktor a nyní mám jen obyč basový reproduktor.
Existuje ke koupi nějaká součástka, kterou bych z klasické dvojlinky odklonil výšky a středy, aby do tohoto reproduktoru šly jen basy? Prý ano, kde koupím? Děkuji moc!
Co popisujete je dolnofrekvenční propust, tak se chová cívka zapojená v serii s reproduktorem. Kde ji lze zakoupit s jistotou nevím, ptal bych se v obchodech s elektrosoučástkami, ges, gm... případně ve speciálce na audio, hledal bych gůglem. Na netu bude i spousta návodů na výrobu - spočítání potřebné indukčnosti podle repra a výkonu a postup výroby. Chcete-li "kvalitnější" výsledek, koukejte po cívkách bez jádra - jádro vzduch, budou ale dražší.
doplněno 30.09.14 00:48:Cívka + jádro = tlumivka.
Nádherný obrázek To jsou cesty mezi regály v tescu? Ne vážně
Já se v elektrice nevyznám, potřebuju někde koupit tu součástku hotovou, kterou pak jen napájím na 2 dráty
neexistuje nějaká taková hotovka?
Asi se v elektronice moc nevyznáte, ale pokud se přeci jen do toho pustíte a basový reproduktor dáte zvlášť do ozvučnice, pak jedině koupit tuto (podle odporu reproduktoru 4 nebo 8 ohmů) vyhybku, kterou napojíte na dvojlinku k ostatním repro. Upozorňuji, že tím sice omezíte vysoké kmitočty na bas. reproduktor, ale ke skutečnému solidnímu subw. to bude mít daleko.
Děkuji za super odpověď, přesně tohle jsem hledal...nyní už jen koupím, napojím, to je pro mě, jako pro NEelektrikáře to, co jsem hledal
Vím, že to nebude subwofer...chci jen nahradit vzadu ve voze v kufru klasické reproduktory 3 pásmové za tyto a z nich jen basy...výšky a středy mi půjdou ze zadních dveří a ze předu... myslím, že nejlevnější řešení, obvzlášt když tyto repra basové mám...
Ještě by mě zajímalo, našel jsem po původních majitelách subwofer, viz foto, ale je divné, že nemá žádné napájení a když jsem do něj pustil hudbu dvojlinkou, nemá ani ASI tu výhybku, protože do něj šly všechny pásma.
Myslíte, že to tak opravdu může být a řídila ho třeba nějaká jednotka, kterou nemám? Nešel by nějak použít? Děkuji
Ano, může. S nevětší pravděpodobností to bylo napojené na zesilovač, který pásmovou propust už měl v sobě.
Pokud subw. z obrázku nemá žádné napájení, vstup a ovládání, jde o pasivní reproduktor z nějakého domácího kina, který se připojoval k repro zdířkám na domácím kině. Filtr (vyhybka), pokud není v bedýnce, tak byl v domácím kině a subw. se připojil dvoulinkou ke zdiířkám (subw.repro) zesil. dom. kina. Jinak do auta pasivní (bez vlastního zesilovače) subwoofer nebude nic moc. Audio do auta, včetně subwoofru, je kapitola sama pro sebe.
Ano, to je, tomu věřím.
Zesilovač na takový pas.subwofer s údaji na štítku ze zadní strany potřebuji jaký? Mohl bych poprosit o odkaz k zakoupení někde? Děkuji moc
Tady by Vám musel poradit někdo, kdo se audiem do auta zabývá a zná problematiku. Toto jde mimo mne. Reproduktor musí být vhodný k zesilovači. Ale jeden příklad laciného zesilovače + box subw. autoradiahifi.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.