Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vadný elektromotor MEZ Mohelnice

Od: baracnik* odpovědí: 3 změna:

Dobrý denn. Mám 3f motor o výkonu 3 kw. Bohužel nefunkční. Když ho zapojím, má snahu se rozjet, spíš jen cukne a spadne jistič. Zkoušel jsem změřit vinutí a na dvou mi to ukázalalo odpor 2,4 ohmů a na třetí 1,7 ohmů. Nicméně to třetí vinutí, které má nižší hodnotu mi při měření proti uzemnění ukázalo hodnotu 0,779 kiloohmů. Takže jestli hádám dobře, tak je vinutí proražený na kostru a bude nutné motor převinout, nebo?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

doktpr365*
hodnocení

0x

Proti kostře nesmí nic ukázat. Motory měřím megmetem,pokud ukáže i ohmetr tak je konec.Měřím i cívky proti sobě.Podle tvého měření je to na převinutí motoru.V opravně si ho nech pro jistotu přeměřit,pokud nemáš megmet.

hodnocení

0x

Převinout nebo ... koupit nový. Moc jiných možností není. Jsou sice i názory, že převinutý motor je o ničem, já ale z praxe potvrzuji, že pokud to převíjí slušná firma, tak prakticky nepoznáte, že motor byl převinutý. Dokonce jsem už instaloval i převíjené vřetena na 24.000 ot/min.

zajixxx*

Hodnoty odporů malé, a odpor v řádově stovkáh ohmů proti kostře při měření ohmetrem(multimetrem) je průser, tedy jistota že je přoslahnutý. Megmet by ukázal nulu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]