Nejste přihlášen/a.
Jak vyčistit pólové vývody od baterií ...mám světlo na kole na baterie a často se vybijí,tedˇjsem zjistila,že jedna vykazuje krystalický nános...jak a čím to bezpečně v normální domácnosti vyčistím ...děkuji
doplněno 27.09.14 21:17:už to svítí - kapku slivovice na hadřík a pak vodou navlhčeným hadříkem ...a vyschnout ...tradááá už jeduuuu
Protože je riziko, že by se voda mohla dostat tam, kde nemá co dělat, a elektrolýza je potvora... Pokud si dobře pamatuji, tak jsem to tak kdysi dělal a šlo to.
praivo:
jo lihem jde leccos takového čistit, protože tu vodu obsahuje, ale jde to podstatně huř než čistou vodou, a proto jsem psal navlhčeným, ne mokrým. Pokud se to dostane někam kam nemá, tak je zcela jedno zdali pomocí vody, nebo lihu
Jehlový pilník je zbytečně moc, ideální je ScotchBrite. To asi doma má při ruce málokdo, takže spíš něco jako jemná drátěnka na nádobí, ne ta klasická.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.