Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Baterie a jak očistit póly

Od: jantara odpovědí: 10 změna:

Jak vyčistit pólové vývody od baterií ...mám světlo na kole na baterie a často se vybijí,tedˇjsem zjistila,že jedna vykazuje krystalický nános...jak a čím to bezpečně v normální domácnosti vyčistím ...děkuji

doplněno 27.09.14 21:17:

už to svítí - kapku slivovice na hadřík a pak vodou navlhčeným hadříkem ...a vyschnout ...tradááá už jeduuuu

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

2x

Vytékají. Baterie vyhodit a používat alkalické nebo lépe nabíjecí NiMH (nejlépe Panasonic Eneloop) s pořádnou nabíječkou. Vyčistit by to mělo jít lihem, nebo to můžeš seškrábat.

hodnocení

2x

Proč lihem? Nejlepší je hadříkem navlhčeným ve vodě, případnou korozi oškrábat.

praivo*

Protože je riziko, že by se voda mohla dostat tam, kde nemá co dělat, a elektrolýza je potvora... Pokud si dobře pamatuji, tak jsem to tak kdysi dělal a šlo to.

praivo:

jo lihem jde leccos takového čistit, protože tu vodu obsahuje, ale jde to podstatně huř než čistou vodou, a proto jsem psal navlhčeným, ne mokrým. Pokud se to dostane někam kam nemá, tak je zcela jedno zdali pomocí vody, nebo lihu :-D

jantara
hodnocení

Tak díky za vaše dostupné rady,měla jsem obavu ... :)

isteron
hodnocení

0x

WD 40. Dostať v drogérii, farby - laky, autopríslušenstvo.

jantara
hodnocení

...dostupné doma :) žádná drogerie aj. obchody...děkuji

hodnocení

0x

pokud už je oxidace já používám jehlový pilník a kontakty oškrábu

Jehlový pilník je zbytečně moc, ideální je ScotchBrite. To asi doma má při ruce málokdo, takže spíš něco jako jemná drátěnka na nádobí, ne ta klasická.

jabraka*
hodnocení

0x

Nejjednodušší je oškrábnutí kontaktu čepelí nože a namáznutí vazelinkou,která na dlouhou dobu zabrání oxidaci.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]