Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr levné meteostanice

Od: kopka odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,chci se zeptat mám doma asi 5 let starou meteostanici.je perfektní akorát už dosluhuje.chci se zeptatjestli by jste mi neporadily jakou novou.chtěl bych aby ukazovala pouze čas teplotu venku a doma,a vlhkost.koukal jsem na internet a mají tam pouze s předpovedí počasí a bez vlhkosti pak nějáké grafy a takové zbytečnosti.prosím doporučte nějákou třeba jakou máte vy.cena tak do 800kč.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

host*
hodnocení

0x

je perfektní akorát už dosluhuje... jak dosluhuje? Nemáte jen vybité baterie? To byl vtip.

Na trhu je meteostaniček hodně. Mají, jak píšete hodiny, čidlo vnitřní a vnější teploty a další funkce. Předpověď je kupodivu docela přesná, vyhodnocuje zřejmě změny tlaku a ukazuje na displeji zda bude sluníčko, polojasno, déšť, atd., případně jestli je tlak vzduchu stálý, nebo klesá nebo stoupá (žádná číslíčka, jen čárky). Výhodná je stanička s hodinami řízenými vysílačem DCF77, takže máte spolehlivě přesný čas bez nutnosti ho nařizovat při každé výměně baterií.

Pokud chcete sledovat jen jednu venkovní teplotu, stačí stanička s jedním čidlem, některé mají možnost připojení až 3 čidel, ale funguje to samozřejmě i jen s jedním, nebo i bez něj.

Je dobré do staničky dávat alkalické baterie, které zajistí dostatečnou energii pro přenos rádiového signálu mezi čidlem venkovní teploty a hlavní staničkou. Vhodný typ si najdete sám. Nemusíte ho koupit hned, okoukněte i jiné a z jiných obchodů.

hodnocení

0x
Před 2 lety jsem koupil meteostanici Edison, značku neznám, ale vyhýbal jsem se Sencoru. To bych nerozdychal, ale je dost možné že jen prelepili název :-D
Mám tuhle, splňuje co požadujete a je opravdu levná.
m.heureka.cz/...
doplněno 28.09.14 15:06:

už tenkrát jsem jí našel jako Sencor, byl z toho rozmrzelý, ale potřeboval jsem něco ultra levného :)

Jo, taky mám Edisona a po čase jsem jej sehnal úplně stejného s nápisem Tesla. Bylo zajímavé, že obě stnice trpěly malým kontrastem displeje a byly skoro nečitelné pokud se na ně koukalo zpříma, přepojení jednoho drátku na baterkách to u obou meteostanic vyřešilo. Dle vzhledeu trochu jiný model než odkazuje clayman, ale indikace zcela totožná s modrým podsvitem na tlačítko. Na venkovní teplotu lze dokoupit ještě jedno čidlo.

Informace pro clayman:

podobnost čistě náhodná :)

aukro.cz/...

doplněno 28.09.14 15:13:

Já jsem si to trochu mylsel, když si to zmínil :) Já osobně proti Sencoru nic nemám, myslím, že poměr cena výkon výrobků s tímto logem je víc jak příznivý :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]