Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit červené očí z fotky

Od: he odpovědí: 8 změna:

V jakém bezplatém programu se dají odstranit červené oči, předem děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

2x

Mám FastStone Image Viewer ...tam ta možnost je a program je zdarma

@hahanaj - má pravdu

FastStone Image Viewer je na to skvělý - otázka minuty

klabanos
hodnocení

0x

Přímo funkce odstranit červené oči to nevím, ale prakticky se to odstraňuje v jakémkoli grafickém programu (Gimp, photoshop, photofiltre apod.) Některé lepší foťáky mají v sobě přímo funkci, která potačuje červené oči

hodnocení

0x

Jaký máte fotoaparát? Některé mají potřebný software v sobě, nebo alespoň v dodávanému software do PC k foťáku patřičný program bývá...

2kedar*
hodnocení

0x

Picasa 3 nebo každý jiný program na ůpravu fotek.(acdc) Najdete vše na www.slunecnice.cz Dnes už to umí i samy foťáky, tak nevím, co to máte za stroy.?

Můj foťák to nedělá, má tzv. "předblesk".

doplněno 26.09.14 16:15:

slunecnice.cz/...

No, můj kapesní super zápisníček má taky předblesk, ale ten není všemocný, takže má ještě v úpravách fotek "korekci červených očí", po korekci to na paměťovou kartu uloží jako nový snímek.

2kedar*

Aha... Já mám Panasonic Lumix DMC-FZ28 a ten je na ty oči celkem "hodný", takže na fotkách nemám "vlkodlaky".

*smich*

Nejistější proti červeným očím je dostatečná vzdálenost blesku od objektivu (úhel odrazu se rovná úhlu dopadu) a to u interních blesků nelze dobře splnit a pokud je blesk externí, tak je nejlépe použít blesk odrazem od stropu (pokud nějaký je a je bílý), pak je fotka obličeje excelentní :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]