Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji poradit mám zapojené 4 ks zvonků klasických na 8 V ale jedno trafo mě to neutáhne. 2 ks ještě zvoní ale už 3 zvonek je moc, nejde to rozdělit na 2 okruhy můžu zapojit zvonkové trafa stejného výkonu do paralelního chodu primár i sekundár? Jaké musím dodržet pravidla? Bohužel silnější trafo jsem nesehnal
Děkuji za odpověď
Není dobrý nápad zapojovat transformátory paralelně vedle sebe. Ono to sice technicky možné je, ale pak musíte velmi pečlivě vybírat, aby obě trafa byla stejného typu a stejného stáří. Jinak se může stát, že na sekundárech nebude stejné napětí, no a pak by vám jedno trafo zkratovalo to druhé.
Jestli opravdu potřebujete zvonit všemi čtyřmi zvonky najednou, pak by snad bylo lepší první dva zvonky zapojit na první trafo a další dva na druhé.
doplněno 25.09.14 12:37:douška pro místní znalce : existuje součástka, které se říká dvojité tlačítko.
jjde o to jaké jsou to zvonky, pokud jsou střídavé, tak je problém,pokud stejnosměrné tak by pomohlo do výstupů traf zapojit diové můstky..a pak výstupy dát paralelně..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.