Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvonkové trafo

Od: 00* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, potřebuji poradit mám zapojené 4 ks zvonků klasických na 8 V ale jedno trafo mě to neutáhne. 2 ks ještě zvoní ale už 3 zvonek je moc, nejde to rozdělit na 2 okruhy můžu zapojit zvonkové trafa stejného výkonu do paralelního chodu primár i sekundár? Jaké musím dodržet pravidla? Bohužel silnější trafo jsem nesehnal

Děkuji za odpověď

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

0x

Není dobrý nápad zapojovat transformátory paralelně vedle sebe. Ono to sice technicky možné je, ale pak musíte velmi pečlivě vybírat, aby obě trafa byla stejného typu a stejného stáří. Jinak se může stát, že na sekundárech nebude stejné napětí, no a pak by vám jedno trafo zkratovalo to druhé.

Jestli opravdu potřebujete zvonit všemi čtyřmi zvonky najednou, pak by snad bylo lepší první dva zvonky zapojit na první trafo a další dva na druhé.

doplněno 25.09.14 12:37:

douška pro místní znalce : existuje součástka, které se říká dvojité tlačítko.

praivo*
To by ale přišel o možnost spínat všechny jedním spínačem, pokud nespíná primár.
doplněno 25.09.14 14:05: Ano, to existuje. Ale ne každému se bude chtít tahat čtyři kabely.
Ještě mě napadlo dát sekundáry do série a zvonky zapojit do dvou paralelně spojených větví po dvou v sérii.

To by ale lehce vyřešil jedním malým relátkem a je po problému.

Nebo se může dát to relátko až k poslednímu zvonku a ten pak už napájet čímkoli.

111®
hodnocení

0x

jjde o to jaké jsou to zvonky, pokud jsou střídavé, tak je problém,pokud stejnosměrné tak by pomohlo do výstupů traf zapojit diové můstky..a pak výstupy dát paralelně..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]