Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod VHS na DVD problém

Od: ateus* odpovědí: 4 změna:

Ahoj, chci si zálohovat staré VHS s nahrávkami dovolených do digitální podoby.

Pokus 1) zkoušel propojit video a dig. kameru, ze který bych to pak přehrál do PC, jenže jsem zjistil, že kamera nemá obousměrnou podporu A/V.

Pokus 2) sehnal jsem kombinovaný VHS/DVD rekordér, kde je přímo funkce "copy". Ok, zkopírováno. JENŽE - ten přehrávač to normálně přehraje - ale žádný jiný! Když dám DVD do PC, vůbec se nenačte a vyskočí mi hláška disk nenalezen. Mechanika je v pořádku. Přes nějaký programy jsem zjistil, že je tam asi 30 souborů v podivným formátu, ale stejně mi to nešlo z toho DVD zkopírovat.

Nějaká rada? Díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

U DVD rekorderu musíte médium finalizovat (tedy uzavřít). Jinak se chová jak popisujete.

doplněno 25.09.14 01:05:

Tu funkci vám neporadím, neznám váš přístroj. Prohledávejte ...

Jinak právě Lidl prodává AV graber včetně kabelů - do PC. Dobrá koupě

ateus*
hodnocení

No jo, jenže jak? Tam je akorát napsáno něco: For start dubbing press and hold button for 3 sec. A když to zmáčknu, tak: To stop dubbing press stop button. Když opět zmáčknu stopku, tak: Writting information on the disc. A to je všechno. Tak nevím, co dělám špatně. Na tom přehrávači to pak normálně hraje ale... Ale jinak asi máte pravdu. Jenže jak to uzavřít?

Jinak právě Lidl prodává AV graber včetně kabelů - do PC. Dobrá koupě

Ten grabber mám, ale mám problém s tím, že sice uloží obraz, ale ne zvuk. Netušíte, kde může být problém? V jakém formátu ukládáte?

Zatím jsem graboval interní TV kartou, AV graber zatím jsem nepoužil (mám z Ebay zřejmě totožný). Programy používám Corel VideoStudio nebo CyberLink PowerDirector. Formát používám pokud možno MPEG 4 AVC (H264) se zvukem AAC. Ale to nemá vliv na váš problém, hledal bych spíš problém v zapojení kabelů. Při nahrávání zvuk slyšíte?

doplněno 25.09.14 23:40:

pokud by vám graber zlobil - tak jednoduše propojit vystup z VHS audio do vstupu PC do zdířky IN - bez průchodu graberem. Jen si musíte v grabovacím software správně naklikat cestu zdroje video - graber, zvuk - vstup IN zvukovky.

doplněno 26.09.14 09:35:

promon

nastavil jste si v grabovacím software cestu zvuk z graberu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]