Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nelze naladit TV

Od: b208 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

mám dotaz. Koupila jsem novou televizi Samsung UE48H5000 se zabudovaným tunerem DVB-T/C. Bydlím v Praze (Opatov).

Při automatickém ladění tv našla jen následující programy: ČT1, ČT2, ČT24, ČT SPORT, FAJNROCK TV, HARMONIE TV, KINOSVĚT, NOE TV, PRAHA TV, RETRO MUSIC TV, TV REGINA. Nova, Prima nikde nic. Při manuálním ladění kanál 41 síla signálu 0%. Nevíte někdo co s tím? Musím zakoupit ještě nějakou pokojovou anténu?

doplněno 23.09.14 16:54:

Je to zapojené ve zdi v ty krabicce

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Základní otázka. Ptáte se na pokojovou anténu, na jakou jedete teď? Společnou v domovním rozvodu?

doplněno 23.09.14 18:02:

Takže jak píše @Ohneta, zeptejte se sousedů jak jsou na tom s příjmem, jestli jedou na domovní rozvod, jak dobře jim to jede, kolik chytají programů a pod.

Když to bude u sousedů v pohodě, tak bude problém u vás. Špatná krabice ve zdi nebo špatný kabel do TV nebo konektory na kabelu...

doplněno 23.09.14 18:03:

Když odpojíte kabel ze zdi, tak místo na anténu chytáte jen na ten kabel a to bude vždycky kostičkovaté.

ohneta*
hodnocení

0x

Takže je zapojená stejně, jako stará TV? A na staré jste chytala všechny programy?

doplněno 23.09.14 17:06:

Aha, takže se poptejte sousedů, jak je to s anténou v domě. Je možné, že není přizpůsobena k příjmu dig. vysílání.

b208
hodnocení

stara tam zapojena nebyla. pristehovala jsem se nove.

111®
hodnocení

0x

jaké kanály ladíte? analogové nebo digitální?

b208
hodnocení

analogove i digitalni. kdyz jsem to odpojila od zdi a ladila volne, naskocila prima, nova, barrandov, ale je to kostickate a vypadava to

Když ti to bez antény najde alespoň něco, tak ti třeba bude stačit dát do televize jen kus drátu. Když to pujde na něj, není problém v televizi, ale v anténě. Pokud tomu aspoň trochu nerozumíš, asi by bylo lepší zavolat k tomu někoho kdo ví...

Může být špatná zásuvka, špatná účastnická šňůra, tu si dokážeš vyměnit sama.

Jen by mě zajímalo, jaký analogový programy ještě chytáš? Že by ještě i teď někdo převáděl digitál do analogu?

@jenyk: No slečna/paní píše, že ladí analog i digitál, ne že je chytá. Přepodkládám, že mluví o volbě v menu TV.

jabraka*
hodnocení

0x

Jak jsem už několikrát psal,je jeden osvědčený způsob,jak přijímat digitální televizi DVB-T.Konec kabelu,kterým je televizor připojen k anténě,zbavíme konektoru a odstraníme izolaci a stínění v délce asi 50 cm.Pokud takový kabel umístíme na okně v oblasti dostatečného signálu,což by mělo v Praze platit,není problém naladit velkou část programů.Chce to v menu televizoru nastavit automatické ladění,ale digisignálu ,ne analogu.

JABRAKA

b208
hodnocení

Už to jede, pánové... Problém byl v díře ve zdi, na baráku vůbec nemáme digitál. Kabel mám zavěšený u okna a už jedou snad všechny programy.

111®

no jsem si říkal, že v STA nebude digitál, proto jsem se optal co ladíte..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]