Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na TV převládá zelená barva

Od: lidus* odpovědí: 22 změna:

Vážení rádcové, po návratu z chalupy jsem zapnula televizor a ono je vše zelené (hlavně obličeje) ale zelená barva převládá a mění tím i další barvy. Další televizory jdou normálně a v barvách to opravit nelze. Myslíte si, že prostě dodělala obrazovka a chce to nový televozor? Tento je pravda ještě ten starý, velký a má asi 20 let ale jsem na něj v ložnici zvyklá. Díky.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

anojecas
hodnocení

0x

na nový TV - ta zelená barva není jen nějakým nastavením, zvláště když se to ještě projevuje dalšími vlivy...

Pokud máte chuť koupit si zánovní - je jich mraky do tisícovky... ale co ušetříte nákupem, to zaplatíte na elektřině - tito žrouti vás pak stojí tisícovky ročně ...

Kupte si nějaký LCD 80" za pár tisíc ve výprodeji...ale doporučuji nechat si v prodejně pustit zvuk - babička dostala LCD a stěžovala si, že ten nový repro neslyší... tak jsme jí museli nakonec dokoupit bedny ...

80 palců, to už je pořádná obrazovka :-D

ale jinak jsme babičce asi před rokem koupili 80 cm LCD Panasonic (místo staré 60cm Oravy) a je velmi spokojená :) co se ovšem upřít nedá, zvuk měla Orava na opravdu vysoké úrovni, zatímco z LCD zní děsně plastově (a to si lidi u této TV v recenzích zvuk chválili)

lmgify

zvuk měla Orava na opravdu vysoké úrovni
Těžko může ploché LCD konkurovat zvukem zabudovanému plnohodnotnému reproduktoru v masívní skříni. Některé fyzikální zákony prostě obejdou nejdou. :)

anojecas

jj, máte pravdu - cm a palce jsou trochu rozdíl :( pardon - myslel jsem samozřejmě cm...

ohneta*
hodnocení

0x

Jo to je obrazovka v háji, mě před týdnem začala dělat TV totéž.

hodnocení

0x

Předpokládám, že starý TV máte zapojen pomocí SCART k settopboxu, prověřte připojení kabelu na obou koncích.

Odcházející obrazovka se sice takhle projevovat může, ale to přichází postupně a pomalu :)

lidus*
hodnocení

Mám, UPC-SETTOBOX jen u TV v obýváku kde jede víc programů a v HD, TV v ložnici a v pokojíku jede bez settoboxu -programů je méně. Tak to bude jak jsem myslela, jen mě překvapilo jak náhle k tomu došlo, zítra zajdeme pro nový, ložnici bez tv si neumím představit.

Odcházející obrazovka se projevuje nejen tím, že se změní barvy, ale také tím, že ta změna barev se zvětšuje / zmenšuje se změnou nastavení jasu. Většinou to lze pak ještě nastavit (ale vnitřními seřizovacími prvky) , já jsem takto kdysi prodloužil život televizi na minimálně dalších 10let, ale to byl kousek, který za to stál :)

doplněno 22.09.14 23:26:

imgify:

Taky bych to tak viděl, když se to stalo tak náhle.

lmgify

Podle mě jen odešlo něco v cestě pravděpodobně červené barvy. Zanesl bych to k nějakému známému, kdo opravuje staré TV a ten to spraví. Cena náhradní součastky bude někdě v řádu desítek korun. Pak už jen záleží, jak moc je to váš známý a kolik si řekne za cenu práce.

lidus*
hodnocení

Vyřešeno, už je nová, známý co opraví skoro vše řekl, vyhoď ten krám a kup si nový.

lidus:

já se snažím opravit taky skoro všechno a téměř nikomu neříkám "vyhoďte ten krám", ne že bych byl sběratel starých krámů, ale místo toho aby se věci recyklovaly ( je to energeticky náročné a zatěžuje to naší matičku Zemi), tak já je recirkuluji - pořád ještě mohou někomu sloužit :)

To se lehce řekne. Nám teď taky ztmavl obraz. Stabilizuje se až tak za 1/2 hodiny hraní. V 50 000 městě žádný oipravář. Tak co s tím?

Paní liduš opraváře v okolí má a stejně to není nic platné :)

kamiq
hodnocení

0x

Dobrý den, nám TV také začala měnit barvy. Ale spíše do žluta. Je pravda, že již před týdnem jsme přidávali na jasu, protože obraz byl hodně tmavý. A červená barva se začíná vytrácet, někdy je jen náznak, ale klasickou červenou není vidět vůbec (při pohádce Auta je jasně červené auto chvíli modré, jinak tmavé). Televize je 10 let stará, Panasonic. Můžete mi, prosím, někdo poradit, čím by to mohlo být? Díky

Je to normální.. Ve skleněné obrazove televizoru se časem zabesou trysky jednotlivých barev a pak to vypadá jak to vypadá... Domácí kutilové to opravovali tak, že při zapnuté a otevřené tv si přímo ze zdroje vysokého napětí pro obrazovku nabili elektrolitický kondenzátor a pak s ním práskli do katody danné barvy čímž do ní pustili krátkodobě plné napětí a tím se barvy pročistili... Myslím že se to dělalo i s mřížkama...

Rozhodně to nezkoušejte! Je tam vyskoé napětí a to i chvíli při vypnutém televizoru, řádově tisíce voltů!

blechta:

ano, pokud to příjde pomalu a postupně, tak se to takto opravovalo, ale nejedná se o zanesení trysek, ale o vyčerpání elektrony emitující vrstvy na katodě (oxid baria, cesia a pod...). Tím nuceným výbojem se vyčerpaná vrstva odstranila a obrazovka mohla fungovat dál. Bohužel u novějších CRT ta vrstva byla tak tenká, že tohle už nezabíralo.

Neskutečné držáky byly CRT Trinitron, hlavně ty první, tam nenastávaly žádné změny ani po desítkách let tvrdého provozu, některá konkurence to u svých in-line obrazovek, řešila automatickým zvyšováním proudu katody, aby dosáhla alespoň trochu stejně dlouhodobé stability barev jako měly Trinitrony.

Z vlastní zkušenosti - lze to ještě mnohdy seřídit (seřízení proudu a linearity) jednotlivých katod, pokud obrazovka ještě má nějaký jas tak to většinou mělo smysl a vydrželo to dost dlouho.

cmarada
hodnocení

0x

Dobrý den,

s vaší televizí nic není.Stačí,když ji na chvíli vypnete ze zásuvky.Nestačí jen vypnout a nechat ve standby,ale prostě ji odpojte ze zásuvky.Taky se mi to kdysi stalo a opravář mi tohle poradil,takže jsem ušetřil cestu s televizí a ještě jsem si ji vždycky dokázel opravit sám.

Hodně bych se divil, kdyby tato metoda zabrala u tazatelčiny televize, ale jak se říká - tonoucí se stébla chytá *smich*

lidus*
hodnocení

Jak jsem psala, televizor už je nový, kamarád manžela si z toho starého vymontoval co šlo a zavezl ho do ekodvora. Víc jak 10 let starý krám při cenách tv jaké dnes jsou zas tak neřeším, myslím, že i kdyby to někdo zázrakem opravil, stálo by to jako nová tv.

No myslím si, že by to moc nestálo a jak jsem psal výše, jsem zastánce recirkulace, ne recyklace :)

bgmaniac*
hodnocení

0x

Předpokládám, že signál přijímáte přes settop box - máte dobře nastavený barevný výstup? Třeba došlo k výpadku elektřiny a settobbox se resetoval do nějakého továrního (pro Vaše podmínky třeba zrovna nevyhovujícího) nastavení.

bgmaniac:

TV nepřijímala přes settopbox a už je rozebraná a co zbylo je ve sběrné dvoře...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]