Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím existuje nějaký způsob zapojení reproduktorů, které jsou určeny k PC, tedy do sítě 220V, do automobilu, bez toho, aniž bych kupoval konvertor napětí, který stojí okolo 1000 Kč kvalitní?
Nejde nějakým způsobem subwofer rozebrat a napojit to 12V přímo až někde na zdroj, případně za zdroj?
Mám v autě klasické staré repra, které zní HROZNĚ, kupovat repro se mi nechce, když mám doma plno repráků k PC, děkuji
Takže znovu a pomalu. Co chcete zapojit? Reproduktoru je jedno odkud je napájen zdroj tam jde o jiné parametry. Navíc i věc z které lezou (zjednodušeně) zvuky do reproduktoru a je to napájené 220V má v sobě zcela určitě ne měnič, ale trafo či jinou podobnou věc co mění napětí z 220V na mnohem menší např. 12V.
Subwofer rozeberte a podívejte se jaké napětí skutečně potřebuje a podle toho se zařiďte
Omlouvám se..
Repro samozřejmě samotné připojit nechci, tam vím, že stačí dvojlinka a hotovo..
Chci zapojit systém 2+1, který je napájen standartně přes subwofer vidlicí do 220V. A ten bych chtěl napojit na jakýkoliv zdroj 12V, co je v autě...například co vede do zapalovače...
Půjde to nějak jednoduše?
Řešení napájení způsobem který popisujete je možné pouze bude-li napájecí napětí zesilovače v bednách menší, rovné, nebo trochu vyšší než napětí sítě automobilu. Je tedy potřeba rozebrat bednu v které je zdroj a zesilovač, zjistit jakým napětím je zesilovač napájen, v případě že bude nižší než 12-14V jej vhodně snížit (metoda závisí na výkonu).
Určitě to půjde, je třeba kuchnou repro a mrknkout (tím myslím změřit...) napájecí napětí za usměrňovačem. Předpokládám že to bude nesymetrika. Dé se to vyřešit měniči - DC-DC step-up... (step.down asi ne, napájení koncáků, či předzesilovače bude pravděpodobně vetší než 12V...či 14V nebo kolik je v palubní síti.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.