Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení repro 220V do automobilu

Od: repro odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

prosím existuje nějaký způsob zapojení reproduktorů, které jsou určeny k PC, tedy do sítě 220V, do automobilu, bez toho, aniž bych kupoval konvertor napětí, který stojí okolo 1000 Kč kvalitní?

Nejde nějakým způsobem subwofer rozebrat a napojit to 12V přímo až někde na zdroj, případně za zdroj?

Mám v autě klasické staré repra, které zní HROZNĚ, kupovat repro se mi nechce, když mám doma plno repráků k PC, děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zztop*
hodnocení

3x

Takže znovu a pomalu. Co chcete zapojit? Reproduktoru je jedno odkud je napájen zdroj tam jde o jiné parametry. Navíc i věc z které lezou (zjednodušeně) zvuky do reproduktoru a je to napájené 220V má v sobě zcela určitě ne měnič, ale trafo či jinou podobnou věc co mění napětí z 220V na mnohem menší např. 12V.

Subwofer rozeberte a podívejte se jaké napětí skutečně potřebuje a podle toho se zařiďte

repro
hodnocení

Omlouvám se..

Repro samozřejmě samotné připojit nechci, tam vím, že stačí dvojlinka a hotovo..

Chci zapojit systém 2+1, který je napájen standartně přes subwofer vidlicí do 220V. A ten bych chtěl napojit na jakýkoliv zdroj 12V, co je v autě...například co vede do zapalovače...

Půjde to nějak jednoduše?

stonek*
hodnocení

0x

Řešení napájení způsobem který popisujete je možné pouze bude-li napájecí napětí zesilovače v bednách menší, rovné, nebo trochu vyšší než napětí sítě automobilu. Je tedy potřeba rozebrat bednu v které je zdroj a zesilovač, zjistit jakým napětím je zesilovač napájen, v případě že bude nižší než 12-14V jej vhodně snížit (metoda závisí na výkonu).

zajixxx*

Určitě to půjde, je třeba kuchnou repro a mrknkout (tím myslím změřit...) napájecí napětí za usměrňovačem. Předpokládám že to bude nesymetrika. Dé se to vyřešit měniči - DC-DC step-up... (step.down asi ne, napájení koncáků, či předzesilovače bude pravděpodobně vetší než 12V...či 14V nebo kolik je v palubní síti.)

repro
hodnocení

Když ten reprák rozeberu a vyfotím Vám střeva, poradíte mi, kde a co změřit? :)

zajixxx*

Pokud bude foto v solidním rozlišení, bude vyfocena napájecí část, případně to co upřesníme tak ano...

mkat*
hodnocení

0x

Napajanie zosilovača v bedni sa dá odhadnúť aj podla filtračnych kondenzátorov.Treba sa naň dobre pozrieť,na nom je napísané na aké napätie ho možno napojiť.Tak sa dá trochu určiť aké napätie ide do zosilovača.Ak je napísané na nom 16V,tak napájacie napätie bude okolo 12 až 15 V.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]