Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych si dát do dílny autorádio, protože se mi nejlépe ovládá, má dálkové ovládání, USB a mám ho navíc.. Nechci tedy kupovat nějaké Sencory rádia v elektru..Reproduktory mám taky dobré...
Poradíte mi, jak nejlépe a nejlevněji napojit tohle rádio na zásuvku 220V? Jaký adaptér případně pořídit? Nechci kupovat měnič napětí 220/12V za několik set korun. Děkuji
To je velká móda, jakmile je někde 12V použít zdroj z PC. Ale mě to příjde nevhodné, aby zdroj dobře fungoval, musí se uměle zatížit 5V větev a ve výsledku to bude zbytečně žrát.
Děkuji za odpověďi, ale nyní si nejsme jistý, takže stačí například starý zdroj z PC nebo bych ho musel nějak uměle odkloňovat, což neumím...
dobrý den,já mám své autorádio v garáži zapojené na tento zdroj. zbozi.cz/...
ale záleží kolik to rádio bere dejte sem odkaz na to rádio.ale myslím že ten zdroj co jsem sem dal by stačil i na to vaše rádio,teda pokud ho nebudete dávát na plný koule.
Dobře, řekněme, že nejsem totální ko*ot a ikdyž se v elektrice nevyznám, udělám, co řeknete.
Takže co bych měl doma, bude nabíječka na mobil, ale to je nesmysl dle mě, ikdyž tady někdo doporučoval...
potom tu mám nějaký adaptér na led pásky...mám i měřák...bude dávat 12V ale co ještě musím změřit, aby to nebylo na rádio moc silné nebo naopak slabé?
S tou žárovkou si to Pravoi myslel prosímtě jak? Díky
Tak mám zjištěno.
Zdroj pro LED pásek má 3A.. Musel bych ale nakonec kupovat, ikdyž levně, tak u sebe mám starou nabíječku z ručního vysavače, na ní je napsáno output: 9V 150mA,
Nešlo by použít ani jedno? Děkuji
9V 150mA určitě ne, to je hrozně málo.
Ono dost záleží jaké (a jak staré) rádio to je. Mám doma starší autorádio na kazety + digitální tuner 6 předvoleb, jednoduchý LCD display se zobrazenou frekvencí a když to hrálo, nešel proud (pokud to nebylo jó nahlas) přes 500 mA.
Na druhou stranu mám moderní rádio na CD/MP3 s LED displayem Blaupunkt a to si vezme samo o sobě po zapnutí 800 mA, když hraje tak kolem 1,5A běžně.
Takže bych pořídil alespoň 2A zdroj, 3A musí stačit s přehledem.
Ten zdroj k LED páskům by šel použít jestliže...
- je to napěťový zdroj a má tedy na výstupu konstatních 12V a odebíraný proud je dle potřeby
- má usměrněný výstup, což by měl mít (a pokud ne, stačilo by za něj hodit graetzův můstek + filtr)
Merák si prepnete na DC -jednosmerné napätie.Zapnete zdroj a musí ukazovať minimalne 12V.Počítam že máte digitálny merák.Vhodné napäti bude medzi 12 až 14,5 V.Ak mate napätie v poriadku môžete ho pripojiť v správnej polarite k radiu.Merák tiež.Radio zapnite a pozerajte na merák.Napätie nesmie klesnuť pod 12V.Ak klesne, tak zdroj je slabý.Treba zohnať zdroj pre vyšší prud.
Nejjednoduší je vzít radio a nějaký zdroj a připojit. Pokud to bude hrát, tak vyzkoušet jestli hraje i při případně používané hlasitosti. Pokud bude příjem problematický tak zkusit jiný zdroj. Napětí by nemělo překročit doporučených dvanáct voltů. Pokud bude méně, tak to může také fungovat, vždyť i plno bateriových radií hraje při ne úplně nabitých článcích.
To nie je celkom pravda.Autoradio hrá od 12 -15 V.Podla toho ako staré radio je,tak môže hrať aj z nišším napätim,ale už špatne.Nové autorádia už ale pod 12V hrať nebudu.
Dobrý den, také bych si chtěl připojit autorádio na reprobedny od hifi. Radio je pioneer a má 4x50w mosfet, takže jsem zvolil tento zdroj aliexpress.com/...
Kdyby hrálo naplno 200w mělo by žrát maximálně 16A jestli dobře počítam.
Připojit bych ho chtěl ale jen na dvě 3pásmové bedny každá 80w. Takže bych zapojil jenom 2 kanály třeba přední, a zadní bych nezapojil nikam. Nikde jsem nezjistil jestli dnešní rádia jdou zapojit do můstku abych měl jen 2x100w na výstupu. V tom případě bych sehnal silnější repro.
Prosím napište co si myslíte o tom zdroji a něco k tomu zapojení reprobeden.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.