Nejste přihlášen/a.
Čau,
chtěl jsem do antény symetrizační člen, tak mi v obchodě dali toto na fotce.
Jenomže problém je v tom, že jsem to proměřoval multimetrem jak je to propojený a prostřední šroub na živý vodič koaxiálu není s ničím propojenej, takže by tam ani nemusel být. A spona se šroubkama na stínění je propojená s oběma výstupy k anténě. Tak nevím jak to zapojit střed koaxiálu? Díky
Fotka z opačné strany (seshora dolů) by nebyla. Jakoby detail toho odporu a šroubku seshora právě tam, kde nejsou díky šroubu vidět cesty.
Zkus místo odporu dát dráteček (vlas z licny lankového vodiče třeba CYSY 3x 1,5mm2 )a zanech původní propojení. Ty vzduchové cívky tam nejsou pro parádu. Symetrizační člen není jeden drát sem a druhý tam. Mění impedanci pomocí těch cívek. Nebo se to dělá pomocí koaxu
doplněno 19.09.14 18:38:Nebo to tak zkutečně má být, že nevede nikam. Jen vedou dlouhé cesty těsně u sebe bez vodivého propojení a je to kapacitně odděleno, takže signál se přenáší.
Pak je to trochu odolné proti statické elektřině. Takže to tak má být.
doplněno 19.09.14 19:04:Každopádně je to přinejmenším záhada
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.