Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
děkuji za odpověď ohledně makrokroužků -s přenosem clony.
Nabídka je však velká - můžete prosím poradit, jaký konkrétní model pořídit?
Mám zrcadlovku Nikon D5100 a makroobjektiv AF-S NIKKOR 60 mm 1:2,8G ED.
Zdroj: poradte.cz/...
Děkuji Mikota
Já osobně mám dosud kroužky bez přenosu, ale chystám se koupit s přenosem. Rozhodně je nebudu kupovat u nás protože cena je přemrštěně vysoká. Vyhlédl jsem si je na Aliexpressu, poštovné zdarma a cena je několikanásobně menší, lze najít celokovové nebo plastové. Plastové jsou zase o něco levnější než kovové. Vzhledem k tomu, že běžné objektivy jsou také vyráběny z plastu, včetně bajonetu, tak v tom plastu nevidím problém. Pohledejte tam kroužky pro Nikon, konkrétní model není rozhodující, každá firma má u svých zrcadlovek shodné uchycení a přenosy u všech modelů. Jsou někdy malé vyjímky, ale ty se mohou týkat spíš použití objektivů, než makrokroužků.
Je důležité si uvědomit, že to je opravdu jen tubus bez optiky,který umožňuje připevnit objektiv o kousek dál od snímacího čipu a tím umožnit zaostření na hodně blízko, na tom není co zkazit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.