Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám dotaz ohledně reklamace. Abych byl konkrétní, zboží jsem do reklamace vložil 10. 8. 2014, před 7 dny mi přišlo vyrozumnění, že je zboží neopravitelné, a že mi budou vráceny peníze. Bylo mi řečeno, že pouze na účet. Dnes ani po sedmi dnech, mi peníze na účet nepřišly, tak jsem psal na reklamační oddělení, kde mi bylo řečeno, že na vrácení peněz na účet mají 14 dní ze zákona. To by znamenalo, že na vyřízení reklamace mají celkem 6 týdnů (4 týdny reklamace + 2 týdny vrácení peněz). Je toto možné? Abych to uvedl na pravou míru, peníze na účet jsem nechtěl, chtěl jsem hotovost, ale má žádost byla zamítnutna s tím, že zboží bylo zakoupeno přes internet, sice hotově, ale přes eshop a peníze mi budou vráceny na účet.
Ta lhůta 14 dnů se týká vrácení zboží zakoupeného po internetu a nikoliv reklamace.V zákoně je dokonce napsáno " vrátí bez zbytečného odkladu,nejpozději do 14 ti dnů.Čili ne až za 14 dní. V případě odstoupení od smlouvy na základě reklamačního řízení,se peníze vrací ihned - Vy jste také zaplatil za zboží ihned - a to včetně nákladů na předání zboží k reklamaci,byť by to bylo za jízdu tramvají a to způsobem,který si přeje spotřebitel. Tvrzení obchodníka ve Vámi popisovaném případu nemá žádné opodstatnění a mělo by se mu pohrozit minimálně oznámením na ČOI.
Sdružení obrany spotřebitelů,poradna Šumperk makon@ asociace-sos.cz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.