Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Li-ion z mobilu/foťáku

Od: kukusak* odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemá zkušenosti s používáním li-ion baterií z mobilů a foťáků, např. pro napájení osvětlení kola z LED, atd...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

3x

Pokud víš, jak je nabíjet, neměl by s nimi být problém.

kukusak*
hodnocení

To problém není, mám staré mobily, kde nefunguje např. displej, ale nabíjecí okruh ano, takže jen vložím a je to :)

mowla*
hodnocení

2x

Jak píše Praivo - primární problém je ty články nabíjet... Drobný druhotný problém, jak vyrobit patici, do níž budeš články vkládat (hlavně musí ´sedět´ kontakty)...

hodnocení

2x

Já jsem našel jiné řešení.

Jako stokilový cyklista jsem si na kolo namontoval olověný akumulátor, kterým dokážu svítit přinejmenším měsíc (2 hodiny denně). A toho 1,5kg navíc i kolo zatím uveze.

Já zastávám názor, že pokud chci mít k dispozoci větší kapacitu baterie, musí být i hmotnost baterie větší.

kukusak*
hodnocení

to je sice hezké, ale mě se nechtělo nic investovat :)

jak jsi psal, nabíjecí obvody máš, takže nevidím nejmenší problém v jejich využití :) já různě využívám starší články z notebookových baterií, taky Li-Ion, nabíjím si je přes vlastní obvod a zatím jsem neměl žádný problém :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]