Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak upravit seřazené programy u TV

Od: mija* odpovědí: 21 změna:

U televize LG 39 LB580 V...jsou naladěné programy, potřebujeme je ale seřadit podle naších potřeb a nedaři se nám to.Signál máme v pořádku přes satelitni tuner který máme v televizi a kartu od Skylinku. Jestli už někdo z vás řadil programy ne přes normální anténu, ale přes satelit prosíme o radu jak na to.Díky

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

2x
Co tak si přečíst návod k obsluze satelitniho přijímače?
mija*
hodnocení

Díky za radu ale satelitni přistroj nemáme,máme satelitni tuner a ten je přímo v televizi.Nám ty programy hrají akorat nejdou seřadit.

stirecek*
A návod k TV taky nemáte?
mija*
hodnocení

Máme,ale je jak se říka na dvě věci...nic se nedá dohledat.

Plně souhlasím s vámi.Takový návod,který popisuje hlavně jak přišroubovat k televizoru podstavec je na h... Zajímalo by mne jestli u televizorů jiných značek jdou naladěné programy srovnat podle vlastního přání.Televizory LG to neumějí.

9kasozat

Tak když už jsi otevřel tohle staré téma, tak odpovím na původní otázku.

Televizory LG umějí třídit programy stejně jako ostatní TV.

Ale u LG (a i u některých jiných značek) nelze třídit (posouvat programy) pokuď je televize naladěná pomocí funkce Fastscan - Skylink. Pokuď vyžaduji třídění, je potřeba na začátku zvolit manuální ladění. Je ale pravda, že tohle se v manuálu nedočteš.

V tom je celý problém.

satelt

Zrovna včera jsem se s tím mordoval. To automatické ladění nepoužívám. Bohužel nejdřív se musí zvolit a stopnout. Pak teprve manuál. Stopnout třeba bez antény, nebo rychle, aby se nic nenaladilo. Ač TV nová již jsem musel opravit několik TP. Pak nepoužívané stanice nastavit na přeskočit, vymazat nejdou. A potom dle libosti seřadit. Celkem 49 stanic Skylinku, neplacených. Asi je ještě rozhazim do oblíbených. Přechod z první stanice na poslední je hrozný

petrkaca

To ano, ale telka pak loupne programy z manuálního ladění na pozice od 4000 ..a jakýkoli přesun odmítá *smich* spíš zjišťuju, jestli není možné stáhnout řazení do pc, porovnat si podle potřeby a nahrát nazpět.. Díky!

hodnocení

2x
Lg bez satelitu má v položce MENU záložku ÚPRAVA PROGRAMU Tam se podle nápovědy pod oknem přepíná postupně Digitální televize -rádio-analogová televize. Koukni tam jestli ti tam proti mé televizi nepřibyla položka satelit. Pak se jen člověk prokliká na kanál který chce přesunout , zeleným tlačítkem přesun aktivuje, šipkama nahoru dolů přesune a zeleným uloží.
mija*
hodnocení

Díky za radu,položku satelit tam mám,kanal přesunu a aktivuji ale nejde uložit ani dle vaších rad.

stejně jako se zeleným čudlem program zvolí (obarví) a přesune se zase se zeleným musí odbarvit. pak se přesunou další podle potřeby a myslím že před odchodem z menu vyskočí hláška jestli se změny mají uložit. Nebo se musí stisknout prostřední tlačítko mezi šipkama pro potvrzení volby. ( Jsem v práci tak televizi nevidím a doluju to z paměti )
mija*
hodnocení

Už vás nebudu zdržovat od práce,ale udělali jsme to dle vaších rad ale nejde to dokončit a stále tam vyskakuje hláška (Po výběru kanálu spustte funkci upravit.) Tak že to asi dnes nezvládnem a budeme pokračovat zítra,ty programy nám hrají akorát nas štve že to nejde seřadit tak jak to potřebujem.V prodejně nám neporadi protože oni tam ty TV nemají napojené přes satelity,tak že neví.

Když neporadí nikdo kdo má úplně stejný tip tak nezbyde než se obrátit ta podporu výrobce a napsat si o radu. Já už svoje nápady vyčerpal. Ono ovládání satelitů má vždycky svoje mouchy. Každý přijímač je trochu jiný. Například i já ačkoli mám se satelity svoje zkušenosti a několika sousedům jsem antény instaloval a ladil programy, jsem narazil na dovolené v chorvatsku na přístroj se kterým jsem se za celých 14 dní nezkamarádil :)
Možná by vám pomohlo použít funkci FAV. Udělat si seznam favoritních kanálů a do něj je přidávat v pořadí které požadujete. Když pak na ovládání vyberete FAV měl by se vám objevit jen seznam vámi vybraných a ne milión dostupných.
mija*
hodnocení

Díky za rady,prostě to nejde v ponděli ještě zaskočime do prodejny kde jsme to koupili z opětovným dotazem na správne seřazení kanálu a uvidíme.Třeba tam bude nějaky kvalifikovanější prodavač.Ale jak jsme tak četli různé názory na tv s zabudovaným sat. tunerem tak si moc nadějí nedáváme,více nespokojených než spokojených užívatelů.Hezký zbytek dne přejem.

hodnocení

1x

návod výše je lg.com/... stáhněte: UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA; rozbalte a pak spusťte: index_e_cze.html - je zde podrobný návod pro tv LG LB49xx, LB57xx, LB58xx a LB61xx

doplněno 14.09.14 21:35:

na stránkách lg.com/... nejdřív vyplňte a vyhledejte model - 39LB580V a pak už dále...

mija*
hodnocení

Děkuji moc za radu a tip na stránky, dnes nemáme čas se tomu věnovat zitra se na to mrknem.

hodnocení

0x

Ahojky, neznám přímo tu TV, ale vím, že kdysi u jednoho kamaráda jsme se snažili u jiného typu Tv a nedařilo se nám to a potom jsme se v návodu dočetli, že to není možné, ale jak píšu bylo to už před nějakým rokem :(

stirecek*

Já mám kartu UPC a tam to taky nelze, proto jsem odkazoval na manuál k tv, jelikož já mám tv jinou.

hodnocení

0x

doplněno 14.09.14 18:01:

nedaří se mi dostat tady obrázek

doplněno 14.09.14 18:04:

vytvořte si, pokud nemáte, oblíbenou programovou skupinu a tam postupně přesuňte požadované programy dle návodu výše (je to z manuálu pro řadu BL58xx a další)

doplněno 14.09.14 18:07:

při hledání jsem ještě narazil na informaci, že u některých tv LG je třeba nahrát nový firmware, aby spolupracovaly s CS link, ale ten váš typ mezi nimi nebyl, snad...odzkoušejte, jinak budem pokračovat v nastavování tv dále

Jak upravit seřazené programy u TV

lauram
hodnocení

0x

Dnes jsem řešila podobnou věc u LG 32LJ510U. Takže najedete v Nastavení / Seznam kanálů a máte třeba ČT1 na čísle 51, ale chcete ho dát na pozici číslo 1, tak musíte stát na té pozici 51, dát na ovladači OK (před ČT 1 se objeví fajfka), zmáčknete na ovladači zelené tlačítko a šipkami nahoru půjdete na pozici číslo 1 a znovu zmáčknete zelené tlačítko, tím volbu potvrdíte a máte to na pozici číslo 1. A tak pokračujete tímto stylem dál. :)

Je třeba ovšem dodat,že u LG televizorů vyměníte pouze dva programy navzájem,není možné vzít nějaký program,vsunout ho někam doprostřed a čekat,že se všechny programy za ním posunou o jeden dozadu.

Před nějakým časem jsem tu dával návod,jak se dostat do hotelového menu LG televize a programy si následně upravit v počítači ve speciálním programu.A to nejen přesunout,ale hlavně vymazat.Což v praxi přímo v televizoru nejde.

Akorát už nevím,kde ten vložený příspěvek je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]