Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Praní mikiny v pračce Elektrolux

Od: jarmi* odpovědí: 5 změna:

Prosím o radu, mám pračku Elektrolux, pokud tam dám mikinu (syn má mikiny , které jsou velmi lehké, ale vnitřek mikiny je jako by z teplákovky), pokud dám mikinu do pračky, mikina nasákne jako deka spoustu vody, peru ji na jemném prádle na 40 stupňů a při posledním zdímání, kdy se má pračka rozjet naplno na 700 cca otáček, mám dojem, že se mikina přilepí k bubnu je nasátá vodou - těžká, buben nemá možnost zabrat, neroztočí se,protože jen na prázdno jako by chtěl už se roztočit, tak pračku vypnu, buben je otočen otevíracími dvířky vespod pračky, musím buben otočit nahoru a mikina je přilepena k bubnu, může mi někdo poradit, zda se to dá normálně vyprat, jinak s jiným prádlem nemám problém, normálně mi to pračka vyždímá, u těchto mikin mi to zůstává přilepené na bubnu, takže musím pračku vždycky zastavit a mikinu vyždímat v ruce. Nevím, zda je to materiálem nebo pračkou.

Díky moc.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomibender*
hodnocení

1x

Dobrý den, jde o to, že ten buben je nevyvážený. Pračka má čidla vyvážení, a pokud je tam právě jen jeden těžký kus, tak to nevyždíme a nechá to mokré. Já to dělám tak, že k tomu přihodím pár ručníků. Pak je to bez problémů.

eulalie*
hodnocení

0x

Při ždímání funguje v bubnu pračky odstředivá síla, tudíž veškeré prádlo v něm se přilepí na stěny bubnu... Řekla bych, že jste si vybrala pro praní mikin španý program. Mikina přeci není jemné prádlo, je to kus i sportovního oblečení. Zkuste změni program praní.

hodnocení

0x

Málo prádla v bubnu, buben se nevyváží a automatika pračky nedovolí bubnu se roztočit na 1000 ot/min, protože by skákala po celé koupelně :o))

hodnocení

0x

Pokud má pračka "vyvažování" tak chce ty hadry setřepat z bubnu dolů, ona to klidně bude dělat i 3-5 min ale déle, ne pak se na to vyšle a ždíme tak jak to je...takže je třeba ji nechat at to zkusí setrepat, popripade to prat s nejakym rucnikem ci dvema ktere by tomu zabranili...

hodnocení

0x

Málo prádla, pračka nemá možnost jej rovnoměrně rozprostřít po obvodu bubnu a vyvažit jej, tak neždíme protože by skákala. Někdy stačí trpělivost, pračka udělá pár pokusů rozprostřít prádlo a když se to jí to podaří tak vyždíme. Pokud je tam jedna přilepená mikina tak se jí to logicky nemůže podařit nikdy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]