Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Voňavka v telefonu

Od: ja* odpovědí: 3 změna:

Ahoj,

potřebuju pomoct. Vylila se mi voňavka v kabelce a dostala se do telefonu. Ten jakž takž fungoval, ale pod displejem je mokrá skvrna. Navíc barva dispeje je modrá. Baterku jsem hned vytáhla a dala telefon sušit. Ráno jsem ho zapla a žádná změna. Četla jsme že voda vysušit ještě jde ale jak to bude s voňavkou netušíte? prosím

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

stonek*
hodnocení

0x

Bude nejspíš nutné vyměnit modul displeje - displej se skládá mimo jinéhho z rozptylovačů podsvětlení aby bylo rovnoměrné, to jsou vroubkované plátky plastu (fresnelova čočka). Vzniklou kapilaritou se kapalina nasaje mezi tyto plátky a vznikne to co popisujete.

doplněno 06.09.14 13:43:

Při požadavku na levnou opravu s překousnutím případné drobné nedokonalosti se ten displej může pokusit někdo šikovný rozlepit, vysušit a nějak zase zkompletovat, je to ale bez záruky výsledku. Jestli to teda konstrukce displeje umožnuje.

ja*
hodnocení

Moc děkuju za radu, zkusím nějakého šikovného známého. buď to pujde nebo ne. Cena výměny dispeje by se rovnala ceně telefonu :)

Mě se kdysi něco podobného stalo, musel jsem dispay rozerbrat a vyčistit, nic v něm není lepené, jednotlivé komponenty jsou zacvaklé v plechovém a plastovém rámečku, bývá to několik fólí (světlovodná, odrazná, rozptylná, fresnelka) a vlastní LCD zobrazovač.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]