Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Varná konvice

Od: bambula* odpovědí: 11 změna:

Varná konvice v levnější cenové relaci 1000-1500 Kč, jaké jsou zkušenosti životnost, používám denně asi 5x a za dva roky opět sponzoruji kapitál, začne prosakovat, nedrží zapnutá

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

si nekupuj šmejd co je do něj vidět a nebude prosakovat..

hodnocení

0x

Asi to chce trochu technického citu při výběru...a ještě více štěstí.

Průměrná rychlovarná konvice opravdu vydrží cca po dobu záruky.

V práci jsme měli 3 rychlovarné konvice reklamované v odstupu cca 2 měsíců (ETA).

Doma máme nerezovou (také ETA - nereyová - retro), a drží cca 5 let.

Rekordmankou je rodiči používaná Moulinex konvice (stáří 20 let, cena tehdy pokud si pamatuji asi 1350Kč(!) - kupoval jsem jim ji k V ánocům, ta funguje bez jediné opravy dodnes.

hodnocení

0x
kupuju nerez v akci v kaufu za 160kc. Kdyz odejde jdu koupit novou. Vetsinou mi odesel termostat ci vypinac. Kdyz to je do zaruky tak pohoda to se vyreklamuje :) kdyz ne tak 160kc se neresi

hodnocení

0x

1000 - 1500 je levnější cenová relace? Já mám konvici za tři stovky z TESCO a bez problémů.
btw pokud to ještě nejsou dva roky, nemusíš sponzorovat kapitál ale úspěšně reklamovat.

hodnocení

0x

Máme doma Tefal Gold, plastová s klasickou topnou spirálou. Cenová relace odpovídá (stála něco přes tisícovku, přesně už nevím). Za rok bude plnoletá a pořád funguje bez vady.

hodnocení

0x

zdravim, mám z kaufu v akci nerez 1.7 l za 350 kč neznamá značka a šlape denně už 6 let !

hodnocení

0x

Do nedávna jsem měl konvici neznámého výrobce, která před 15 lety stála něco kolem 800,- Kč. Bohužel, byla plastová a po těch letech se začala drolit. Jinak fungovala bez problémů.

Teď mi dcera koupila značkovou nerezovou konvici (asi drahou), která sice efektně svítí do bublající vody, ale bojím se u ní otvírat víčko, protože ta miniaturní plastová západka to podle mě nemůže dlouho vydržet. Navíc má nepraktické držadlo, takže si často o horký nerez spálím palec.

Braun se ještě snaží udržet kvalitu a vyrábí spotřebiče v EU.

buss
hodnocení

0x

Pokud si nepřiplatíte na reklamaci, tak počítejte dva roky. A proč> 1 000 Kč? Pokud to nemá být ozdoba bytu, tak do 300, 400 Kč a pak děj se vůle boží, reklamovat, nebo novou.

hodnocení

0x

Můžete se zde dohadovat o čemkoliv ohledně rychlovarných konvic, ale největší problém je jejich nebezpečnost. Správná konvice má mít jeden bimetal na vypínači, který je ovládán unikající párou (proto by se neměla konvice provozovat otevřená, nebo bez sítka v hubici - prodlužuje se tím podstatně čas vypnutí a ekonomika je v háji) a pak bimetalická pojistka na topném tělese, která vypíná když se zapne konvice bez vody, nebo selže normální vypínač. Levné konvice mají mnohdy jednorázové tepelné pojistky na drátu a nejsou nikde přichycené, takže jejich vypnutí může klidně nastat až když už něco v konvici hoří. Podle statistik hasičů je jednou z nejčastějších příčin požárů v domácnostech právě rychlovarná konvice.

I ty nejlevnější které jsem kdy rozebíral mívaly vždycky dvě pojistky. jednu u tělesa a druhou nahoře na páru ale bohužel i jejich životnost byla pofidérní. Dřív nejvíc odcházely kontakty v rukojeti. Po tom co všichni výrobci přešli na připojení přes kruhový střed podstavce už podle mě konvice přeci jen vydrží víc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]