Nejste přihlášen/a.
Varná konvice v levnější cenové relaci 1000-1500 Kč, jaké jsou zkušenosti životnost, používám denně asi 5x a za dva roky opět sponzoruji kapitál, začne prosakovat, nedrží zapnutá
Asi to chce trochu technického citu při výběru...a ještě více štěstí.
Průměrná rychlovarná konvice opravdu vydrží cca po dobu záruky.
V práci jsme měli 3 rychlovarné konvice reklamované v odstupu cca 2 měsíců (ETA).
Doma máme nerezovou (také ETA - nereyová - retro), a drží cca 5 let.
Rekordmankou je rodiči používaná Moulinex konvice (stáří 20 let, cena tehdy pokud si pamatuji asi 1350Kč(!) - kupoval jsem jim ji k V ánocům, ta funguje bez jediné opravy dodnes.
Do nedávna jsem měl konvici neznámého výrobce, která před 15 lety stála něco kolem 800,- Kč. Bohužel, byla plastová a po těch letech se začala drolit. Jinak fungovala bez problémů.
Teď mi dcera koupila značkovou nerezovou konvici (asi drahou), která sice efektně svítí do bublající vody, ale bojím se u ní otvírat víčko, protože ta miniaturní plastová západka to podle mě nemůže dlouho vydržet. Navíc má nepraktické držadlo, takže si často o horký nerez spálím palec.
Můžete se zde dohadovat o čemkoliv ohledně rychlovarných konvic, ale největší problém je jejich nebezpečnost. Správná konvice má mít jeden bimetal na vypínači, který je ovládán unikající párou (proto by se neměla konvice provozovat otevřená, nebo bez sítka v hubici - prodlužuje se tím podstatně čas vypnutí a ekonomika je v háji) a pak bimetalická pojistka na topném tělese, která vypíná když se zapne konvice bez vody, nebo selže normální vypínač. Levné konvice mají mnohdy jednorázové tepelné pojistky na drátu a nejsou nikde přichycené, takže jejich vypnutí může klidně nastat až když už něco v konvici hoří. Podle statistik hasičů je jednou z nejčastějších příčin požárů v domácnostech právě rychlovarná konvice.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.