Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

LCD televize. Vyhovuje vám obraz?

Od: deprik® odpovědí: 9 změna:

Koupili jsme babičce LCD 82 cm Samsung. Poslední dobou se nám zdá, že je obraz dost rozpatlaný. Vím, že je to kvalitou převzorkování signálu, ale co program, to jinak, co záběr, to jiný obraz. Chvíli se nám zdá, že to ujde a během minuty tam skočí záběr, na který se nedá koukat. Já mám ještě starou ostrou CRT a pokud je tohle normální, už bych to nekoupil.

Ale myslel jsem, že už je to vychytané, že už se nekvalitní telky nevyrábí. Jak to máte doma vy? Jste spokojení?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, máte možnost zkusit různá nastavení, která najdete v menu přístroje. Je fakt, že někdy ten obraz vypadá spíše jako namalovaný. Nejhorší je rozdíl v černé barvě (sytosti), která byla výrazně lepší u CRT televizorů. No, je to zvyk - ale, černá tam prostě není. Zdravím!

hodnocení

0x

Jsou dva prosté důvody.

1.Nekvalitní panel, tedy levná tv...

2.Nekvalitní zdroj signálu, pak je jedno jak je tv drahá...zvětšením se vždy uebere kvalita...

Takže vše je již vychytáno ale nesmíte čekat od LCD z 3tis z kauflandu a SD signál starý cca 40 let nějakou kvalitu...

hodnocení

0x

Zkuste kouknout na nějaký sportovní přenos, nejlépe golf. Bývají snímány ve slušné kvalitě. Desítky let staré televizní inscenace mají kvalitu obrazu nevhodnou i do mobilu.

hodnocení

0x

podle mě máte něco se signálem, a chce to upřesnit jak je TV spojena s anténou a jakou. Já mám LCD 50HZ SOny a jsem spokojen u ne moc pohyblivých scén a u pohyblivých nejsem, kde tato TV kostičkuje a trhá se obraz. Zřejmě máte také 50Hz. Pokud vezmu např. Signál z DVD kde mám převzorkování na 720p nebo 1080i tak je obraz pomrně super. Jinak mám možnost TV tunetu z digitálního vzdušného vysílání a tam je obraz o něco málo horší než z nového tuneru externího s nahráváním na disk, kde je zřejmě o něco málo lepší technologie. Pokud máte do TV pichlý scart, tak se nedivte, že obraz není úplně OK. Já používám jen HDMI propojení, které je k této TV výhodnější. u plasmy scart vstupy zas až tak nevadí. S horší kvalitou vsrupu si lépe poradí. Do 14 dnů máte myslím možnost TV vrátit. Může být i špatný kus tak pak reklamace.

Korejské firmy Samsung a LG drží v současné době nejvíc patentů technologií zpracování obrazu. Kdyby měly mít televize od Samsungu špatný obraz tak by to museli mít všichni kteří jejich patentní řešení od nich kupují. Problém bude buď v signálu nebo v daném jednom exempláři televize.
doplněno 12.09.14 16:01: Nejlevnější televize i dobrých značek ale mívají pomalou odezvu. V takovém případě pak scény kde se rychle mění pozadí můžou působit trhaně. Rozmazaný obraz ale v pořádku určitě není.

hodnocení

0x

Nebo taky bude potřeba mít dvě antény natočené každou na jiný vysílač.Ne všechny vysílače vysílají všechny programy

... a příjímat signál ze dvou visílačů na jeden kanál najednou . . . to jde? to nevím.

hujer123*

V DVB to jde. Je to tzv jednofrekvenční síť, ale má to řadu ale. Na anténu musí dopadat oba signály v určitém časovém intervalu. Některé DVB-T tunery si s časovým rozdílem poradí lépe, jiné hůře. Je-li časový interval příliš velký, signály se navzájem ruší až je příjem nemožný. Příkladem jednofrekvenční sítě můžou být vysílače Ještěd a Černá Hora na kanále 60.

hm*
hodnocení

0x

CRT má na pohled obraz lepší. A čím větší LCD, tím horší výsledek, protože tam jsou všechny ty čtverečky a ostré přechody současného "kvalitnějšího" digitálního formátu vysílání víc vidět. Jestli obraz nevypadává a nekostičkuje (to by byla známka špatného příjmu), zkuste projít menu a zkontrolovat všechna nastavení typu doostřování, vylepšování, filtrování apod., obvykle čím méně toho televize vylepšuje, tím lépe obraz vypadá. Některé televize by mohly mít tyto parametry pro každý nastavený kanál samostatně, takže se musí porovnat každý program zvlášť.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]