Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Multimetr s připojením k PC

Od: ondra97* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,
mohu se zeptat jestli je tato funkce (připojení multimetru k PC ) k nějakým měřením vyloženě potřeba. Mám vybrané 2 multimetry a jeden má tuto funkci jinak má stejné parametry ( krom ceny ). Proto se chci zeptat jestli se to využije v praxi.
Předem díky za odpovědi

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rhrevize*
hodnocení

0x

Ahoj nevím jak moc budeš měřit, ale já měřím neustále v práci a i na živnost, a jelikož si potřebuji data uchovávat jako důkazy, tak vše u zákazníka ukládám, a poté kopii předávám.

hod sem odkazy na ty multimetry

zajixxx*

Mám také tuto možnost, avšak dodaný soft skoro nic neumí - skoro to samé jako odečítaní z displaye měřáku. Taky je to levná klasika Uni-t UT61B...

Chce to odkazy na váš výběr...

ondra97*
hodnocení

zajixxx*

Multimetry na běžné použití dostačující. Dodávaný software nic moc... Klidně udělám screeny(UNI-T UT61B) z prostředí na pc...

Multimetr je od toho,aby byl přenosný... Záleží co od toho čekáte.

doplněno 05.09.14 00:11:

Pochopitelně je možné plnohodnotné měření bez použití PC, PC slouží jako "odkladiště dat", např. zaznamenat každých 5sekund měřenou veličinu - v pc máte pak třeba 50 vzorků, a z nich si odvodíte jistý závěr. (Posledně jsem to využil na testování PID regulátoru teploty - aniž bych musel sedět u měřáku a kontrolovat, ja se teplota mění. Přišel jsem k pc, prolistoval tabulku hodnot, a viděl jsem, že teplota se drží konstantní atd...

ondra97*
hodnocení

Tak zatím je jen do školy a na nějaké měření doma ,ale myslel jsem že by mi mohl vydržet až do mého zaměstnání. Za screen bych byl rád :) .

zajixxx*

Takle nějak vypadá prostředí na PC. Avšak nemám připojený kabel, nic neukazuje... nechce se mi v tento čas hledat kabel, a jít pro měřák... Třeba zítra..., resp. dnes, ale pozdějí :)

Multimetr s připojením k PC
ondra97*
hodnocení

moc děkuji za ochotu :) a myslím že už mám jasno

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]