Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám pračku Gorenje WA 50140 a pračka vyhazuje pojistky(jistič),odpojil jsem kabel od odruš.filtru X17-1 a dále už pojistky(jistič) nevyhazoval,a když jsem ho zpátky zapojil tak znova vyhodil. Otázka zní může to být právě závada na téhle součástce?Děkuji za odpovědi.
0x
0x
Odpojil ste kabel od kondenzatoru a prepojil kabel tak aby pračka fungovala?Ak ano tak je vadny ten kondik.Ale ak ste len kabel odpojil tak chyba bude inde.Mohla by byť vadne ohrievacie teleso.
A jak mám přepojit kabel bez toho kondíku aby pračka fungovala?Protože když zapojím sítový kabel do zástrčky a následně je zapojeno přes kondík tak okamžitě vyhodí pojistky.
Musíte ten filtr nějak opatrně a bezpečně přemostit, abyste vyzkoušel, jestli závada je opravdu na tom filtru.
Pokud tohle nevyzkoušíte, můžete po koupi nového odrušovacvího filtru zjistit, že závada trvá, protože je v úplně jiné části pračky.
Na topné tělísko závadu já neodhaduji, protože to se nesnaží topit hned po zapnutí pračky. Pokud to nebude tím filtrem, tak to tipuji na závadu v napájecí části řídící desky nebo někde prodřený kablík třeba o šasi pračky.
Do filtru pravděpodobně vedou dva dráty z přívodný šňůry, a z něj další dva dráty k elektronice pračky. Pokud filtr pouze vyndáte, odpojíte i celou pračku. K vyzkoušení pračky je třeba propojit dráty z přívodní šňůry s dráty k elektronice.
Ale pozor, je to elektřina! Nechci Vás podceňovat, ale vzhledem k Vašim otázkám si raději pozvěte někoho, kdo elektřině trošku rozumí...
Laicky: aby se případné jiskření z motoru pračky nepřenášelo na jiné spotřebiče a nerušilo je - proto se filtr nazývá "odrušovací" a v nějaké formě ho mají snad všechny komutátorové motory...
0x
ten filtr je tam proto aby pračka nerušila jiné spotřebiče,prostě aby to nerušilo sít,do toho filtru by měly véct 4 dráty 2 přívod,2 odvod(fáze,nulák)normálně to proklemujte.jestli tam jsou na vstupu a na výstupu stejné barvy tak podle barev.jinak nejlepší by bylo kdyby jste sem dal foto toho zapojení.
na tom konektoru co jsou 2 hnědý vodiče, jsou šroubky?pokud ano tak jedině odpojit a ty hnědé propjit na hnědý a modrý
0x
hlavně ty konektory co jste propojil jsou tam jen tak provizorně.bez filtru by odejít nemělo nic.je to pouze odrušení
tak pokud je to propojeno jen provizorně a není to svorkách, tak bych to nepokoušel, neb se mohou vyhřát vodič a zbavit se izolace...pokud se ohřejí více než je zdrávo a to by se při ohřívání stát mohlo..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.