Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké nářadí používají elektrikáři

Od: marek32 odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,chci se zeptat jelikož jdu ted do 3 ročníku elektrikář silnoproud tak budu potřebovat nějáké nářadí.chtěl bych se proto zeptat jaké nářadí se používá nejvíce v bytových instalacích.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

machr*
hodnocení

3x

Na melouchy stačí *palec*

doplněno 27.08.14 19:49:

Box na nářadí ,metr ,odholovací kleště(odizolovací kleště) ,holicí nůž(odizolovací nůž),kombinačky, wago svorky,aspoň malá vodováha, Očkovky (trochu historie už), Štípačky, Fázovka, Šroubováky a baterku

doplněno 27.08.14 19:51:

A šikovné ruce :)

doplněno 27.08.14 19:56:

Drářkovačku a vrtačku asi ve třeťáku zatím oželíš :)

Jaké nářadí používají elektrikáři
fiser22*

ale notak, fázovku rovnou zahodit a pořídit místo ní alespoň SN-4

machr*

Ale no ták ;) nevztekej se mně to peníze vydělá já nepotřebuju dál utrácet fázovka za 20,- mi stačí. Navíc teď se věnuju úplně jinému oboru tak že je to pouze sada na sousedskou výpomoc :) Nebo si snad myslíš že s třema oje*** šroubovákama dělám na ŽL?

111®
hodnocení

0x

hlavně izolované, ngtool.cz/...

marek32
hodnocení

já myslel spíš jako typ nářadí.narř co používaté na odizolování kabelu.jáké zkoušečky atd.

111®

se tam na tom odkazu rozhlédni,jsou tam kleště odizolování a jiná nářadí, když to nevypíšeš, nikdo neví co cheš a dostaneš všeobecnou odpověď..

hodnocení

0x

sroubovaky izolovane , jinak hodne dobry a ostry nuz , kleste na odizolovani , multimetr.

hodnocení

0x

já mám vadasku,izolovaný šroubováky,ostrej nůž,kleště z dlouhým nosem,stranový štípačky,kombinačky,multimetr,

kleště sou samozřejmě izolovaný

marek32
hodnocení

a myslíte že jsou dobré tyto kleště zbozi.cz/... máte je někdo funguje to.nůž moc nechci.používám tyto kleště zbozi.cz/...ale když ty kabely krátké tak to s nimi moc nejde.

marek32
hodnocení

asi si teda koupím tuto zkoušečku. tipa.eu/...akorát se chci zeptat jestli to má zkoušečku obvodů jako myslím klasickou prozváněčku tu prý budem potřebovat.ta prozváněčka bude asi ta funkce detekce zkratu nebo néé?zatím děkuji

doktpr365*
hodnocení

0x

Ty kleště používám,sice od jiného výrobce ale jsou super,ta vadaska prozváněčku má mám tu samou a ještě tu stejnou co má display a myslím že dostačuje.Samozřejmě že jsou lepší třeba od FLUKE.

hop®
hodnocení

0x

Marku, já se přiznám, že jako elektrikář takhle z fleku neumím odpovědět.
Tahám s sebou asi dvacetikilovej kufr, ale v tom mám věci i na vodu, topení, sádroše a tak. Zase v tom kufru nemám elektrikařinu na data, krimplovací kleště s kostičkama a testerem nenosím běžně s sebou.
Pojď se mnou na elektrobrigádu a sám uvidíš, co z mýho kufříku použiješ za vercajk ;)

hodnocení

0x
Když si vzpomenu, tak už ve druhém ročníku jsem vyfasoval véélkou brašnu a do ní v první řade kladivo a dva sekáče. K tomu fanku a špachtli. Dále kolovrátek s ráčnmou a asi tři vrtáky do dřeva. Jo, tenkrát jsme v Opletalově či Ve smečkách předělávali sítě ze 110 na 220 V a pojistkové skříně se dělaly ještě dřevěné. A nesmím zapomenout na krepovačky, kleště na ohýbání plechových trubek. A protahovací pero.
mistra nám dělal spolužák Mistra. Teda pan Bača, co se vyučil spolu s panem Gottem.
Na zkoušečku jsme neměli nárok. Ale dodnes, už přes 50 let, mám funkční tu starou vadasku a tužkovou, to byly výrobky.
A když jsem poprvé s tou plnou brašnou vyskočil za jízdy z tramvaje, padnul jsem na hubu. Setrvačnost a přitažlivost...
Člověk se učí furt.
doplněno 28.08.14 01:46: Kolovrátek s ráčnou...lepší než obyčejný bez ráčny.
A dodnes pamatuji, jak jsme místo zkoušečky používali dva prsty. U 110 volt to šlo, proti zemi nebylo žádné napětí. Tak jen vadaska nebo prsty.
doplněno 28.08.14 05:00: Když vzpomenul machr ty trubky, jednou jsme protahovali dlouhé trubky bez (krátkého) pera.
Vysavač, niť a na ní přivázaná molitanová koulička. S vatovou to nešlo, furt se někde zasekla. Napřed prošel molitan s nití, za nití pevnější špagát. A pak dráty.

machr*

Protahovací pero dneska pořád funguje jen se protahujou husí krky za sádrokartonem.

marek32
hodnocení

Dobrý večer,chci se ještě zeptat na tuto zkoušečku tipa.eu/...
myslím jako jestli si mám koupit tuto nebo tu stejnou akorát s displejem na dyspleji se uzazuje kolik je na hrotech voltu.zajimá mě jestli se ty volty využívají v praxy když tam jsou ty diody co ukazují napětí.slyšel jsem že to napětí na displeji stejně není tolik přesné,a navíc je prej poruchovější.děkuji za rady a tipy.

hop®

Volty jsou jen orientační, kup si radši novodobou Vadasku, která napětí měří přes cívku. Ověříš s ní totiž i funkci proudového chrániče, což ty elektronické nedávaj...

doplněno 30.08.14 21:39:

Používám typ SN4...

marek32
hodnocení

nedali by jste mi nějáký typ na tu zkoušečku co měří napětí přes cívku.Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]