Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Schéma usměrňovače

Od: rskrys* odpovědí: 8 změna:

Ahoj rozhodl jsem se, že si postavím zesilovač, který se musí napájet ze symetrického zdroje aspoň 100W.Našel jsem doma trafo, co dá 100W ale nesymetrických (24V a 4,17A)

Potřeboval bych nějaké schéma, jak udělat z nesymetrického symetrické napájení nejlépe i s hodnotami součástek tak, aby zůstal výkon 100W.

Prosím napište mi sem nějaké návrhy, popřípadě i chcémata.

Předem děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Co si představujete pod pojmem symetrické napájení?

rskrys*
hodnocení

aby na vystupu bylo + - a kostra

rskrys*
hodnocení

Šlo by to udělat takto?

Schéma usměrňovače
Takto to nepujde.
Potřebuješ transformátor který má dvě stejná vinutí nebo dva transformátory o stejném sekundárním napětí.
Pro tebe by bylo nejjednodušší pořidit dva stejné transformátory z rozvaděčů 24 v.
Nebo si ho přímo koupit hotový v gme nebo někde v bazaru.
Dej si pozor na maximalní napájecí napětí a ohled na zatěžovací impedanci 4 nebo 8 ohmů.

jabraka*
hodnocení

0x

Obvykle se pro symetricky napájený zesilovač používá trafo se dvěma sekundárními vinutími.Tady se pak nemusí počítat s důkladně vybíranými součástkami,které se použijí ke stavbě usměrňovače.Ideální je toroidní trafo,kde sekundár je vinutý současně dvojicí drátu.

JABRAKA

rskrys*
hodnocení

Ok a kde bych našel rozvaděče 24 v? :)
No podívat se po internetu kde co kdo nabízí ale nic proti gustu ukradnout jde vše :)
doplněno 05.09.14 20:22: Tak jak jsi dopadl?
rskrys*
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]