Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojit tv s dvd a satel. přijímačem

Od: babocka odpovědí: 4 změna:

Dobrý den , prosím o radu , potřebuju propojit tv SAMSUNG s dvd rekordérem PANASONIC a SAT.PŘIJÍMAČ DIZIPIA . SAT. PŘIJÍMAČ DIZ. , jsem měla 2 měsíce v opravně , tv a dvd rek. fungoval bez problému - šel obraz i zvuk , dnes jsem skoušela zapojit dvd , tv i sat nejde obraz ani zvuk , podle manuálu nevím jestli jsem něco nezmáčkla nechtěně , myslím že to bude v nastavení , potřebuju dostat menu na obrazovku , to znamena navigaci na dvd atd. , ale ukazuje to žádný signál a modrá obrazovka . Jak to mám vrátit ,do té podoby než jsem zapojila sat - propojit jinak kabely -mám ext2 natv, a ext1 na dvd , tv a dvd propojený scartem a sat červ. žlut . a bílým cinchem na tv a dvd jen uf kabel jeden . JO a skoušela jsem to dvakrat a předtim šlo dvd , ale nemohla jsem na hrávat - dnes , tak jestli to ení tim satelitem , když to předtím šlo , prosím pomužemi někdo jsem naprostý laik a potřebuji ,aby to bylo srozumitelně . MOC DKUJI ZA RYCHLOU ODPOVĚD

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

majko
hodnocení

2x
Neviem si predstavit vstupy n tvojom tv a satelite pretoze vsetky maju rovnaky princip zapojenia ale vseobecne ti poviem ako to mam j.satelitny primac by mal mat vstup na koaxialny kabel od satelitu je to biely hrubsi kabel ten musis zapojit vacsinou oznacene na prijimaci LNB IN..ak prijimac mas v SD vysielani tak to s tv prepojis cez scart kabel..ak prijimac vysiela programy v HD kvalite tak ho musis prepojit s tv cez hdmi kabel..cinche na tv z prijimaca nezapajas ziadne pretoze cez scart aj hdmi je prenasany jak obraz tak aj zvuk.. ked to prelojis tak v tv si musis navolit bud AV1 alebo AV2 zalezi do ktoreho ocislovaneho scartu to das..Pokial prepojis cez hdmi tak zvolis na tv HDMI zase ich tam mozes mat viac tak treba skusat hdmi1 hdmi2 atd..tieto koncovky sa prepinaju na novsich tv tak ze stlacis na tv tlacitko source so sipkami vyberies bud ten scart alebo hdmi das enter alebo ok na ovladaci a cakas kym nabehne obraz..ale smozrejme prijimac musi byt zapaty a naladeny inak prrogramy nechyti..to dosiahnes zase cez dialkovy ovladac od prijimaca treba kuknut navod..no pokial tam raz programy boli ulozene a so satelitom sa nehybalo tak staci len zapojit ako som uviedol vyssie.dalej to dvd tak isto prepojit cez scart s tv..tv by mal mat 2x scart takze do jedneho das prijimac ak mas SD vysielanie a do druheho scartu das to dvd..opat ziadne cinch koncovky nepripajas k tv lebo scart prenasa obraz aj zvuk..a zase si na ovladaci tv naladis cez tlacitko source AV1 aLebo AV2 mozno tam bude miesto av napisane scart1 scart2 treba vyskusat...najskor ale vzdy zapni bud prijimac alebo dvd az potom tv inak ti vstupny signal nemusi rozpoznat hlavne cez hdmi..
babocka
hodnocení

Dekuji za odpoved , ale poradto nejde jen to blika když se prepina av1 av2 jak najit kanal , navolit aby sel obraz z dvd

babocka
hodnocení

majko , jde mi obraz z dvd , ale nejde obraz jen zvuk z tv a seda obrazovka ,kdyz vypnu dvd , tak jde satelit a nemohu nahravat na dvd,ted bych jeste , potrebovala nastavit av1 a av2 vystup mam jen scarty do tv a dvd a cinch na sat. dekuji moc za pomoc

majko
trosku zrozumitelne poprosim co vlastne aky vstup potrebujes nastavit? ak spojis dvd s tv scart kablom tak nic viac nastavovat nemusis akurat na tv vyberies to EXT 1 alebo EXT 2 ...ak mas na EXT 1 dvd a na EXT2 sat,tak ti tv nemoze zobrazit viac ako jedno zariadenie, pretoze scart 1 a scart 2 su dve odlisne vystupy..a tomu jde mi obraz z dvd , ale nejde obraz jen zvuk z tv a seda obrazovka nerozumiem..ide vsetko ako ma len sa ti neda nahravat z tv na dvd?tak na dvd by si mala mat na ovladaci tlacistko nastavenie a tam si mozes nastavit z akeho programu chces o ktorej hodine nahravat.da sa tam zvolit aj EXT1 alebo ext2 akurat neviem ci mozes potom prepinat na satelite programy..
doplněno 24.08.14 11:18:

ak by si taku moznost nastavenia tam nemala, tak ma napada uz potom len nastavit na satelite zvoleny program ktory chces nahravat prepojit satelit s dvd cez scart mimo obrazovky a vyskusat co to spravi... ja som mal kedysik kablovku kde koaxial mi isiel na dvd na koax IN a z dvd koax OUT som to dal na koncovku koaxialu do tv..takze som mal vlastne 2x tv tuner...dvd malo svoje stanice zvlast a tv tak isto...takze ked som chcel nahravat na dvd tak som si len prepol program na dvd aky som chcel spustil nahravanie a na tv som si mohol pozerat lubovolne programy..pretoze cey tuner dvd sa nahravalo a cez tuner tv sa pozerali lubovolne programy.. pripadne mi pofot vystup tv sat a dvd kable ako to mas zapojene a skor ti poradim...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]