Nejste přihlášen/a.
Zdravíčko všem Chtěla bych koupit neteřince k narozeninám telefon,cca do čtyř tisíc.Ovšem nevím,jaký vybrat,každý říká něco jiného,jsem z těch nabídek jelen,srnec i daněk :D Napadá mě buďto Samsung galaxy nebo Nokia.Také nevím jaký OS je nejlepší.Poraďte prosím.Moc děkuji !
Cokoliv s androidem ale pro dívku doporučím značku asi těžko zapůsobí na kamarádky tím že má čínské 8 jádro (kluci si výkon umí obhájit lépe) A hlavně na takový samsung sežene hromadu nevkusných obalů které jsou IN tak že bude spokojená našel jsem vám něco co by mohlo splňovat její nároky alza.cz/...
Sám jsem před cca 2 měsíci řešil podobné dilema. Jaký smartphone pro sebe v ceně max. do 4 tisíc. Prošel jsem mnoho diskuzí a různých srovnání a v podstatě ze všech vzešel vždy stejný závěr. V této cenové kategorii vzít něco s Windows 8. Tímto se mi výběr zúžil na Nokie 520, 620, 625 a 630 a HTC WP 8S. A z těchto mi jako nejlepší vzešla Lumia 620. Sice má tedy ze všech uvedených nejmenší display, díky tomu ale i nejmenší celkovou velikost (což pro mne naopak je přínos). Poměr výbavy a výkonu vůči ceně mi ale právě u ní přišel nejlepší (ale chápu, že 18ti letá slečna asi bude mít trochu jiné priority). Zatím jsem s ní naprosto naprosto spokojený.
Když tak můžete něco počíst i tady:
wmmania.cz/...
wmmania.cz/...
wmmania.cz/...
A nebojte, aplikací už je i na Windows spousty... windowsphone.com/...
Dobrý den, podle mě je nejlepší telefon s anroidem, čili ne s windows 8. Je to na každém každému sedí něco jiného. Já osobně mám samsung a vyhovuje mi více než nokia.
To jsem já pod přihlášeným účtem) Dobře já mám tento alza.cz/...
kamarádka má třeba novější už tento vyšší android doporučila bych tento co má alza.cz/...
Ten Galaxy ace určitě ne ! Má pouze jedno jádro a RAM 278MB a žalostný android 2.3.6 a naví tento desing je už starý minimálně 4-5let Galaxy trend plus je opravdu dobrá volba za to chválím kamarádka má dobrý výběr, dvou jádro sice RAM 768MB (narovinu dneska i ten 1GB je v telefonu málo) a android 4.2 což je lepší ještě než má galaxy 3 mini tak že bych váhal mezi Trend plus a 3 mini
Kolik má let? Ty výše uvedené samsungy jsou vyhozené peníze, budou se jí sekat. Já bych šel do číny a koupil něco daleko lepšího.
Štírečku,18 té narozeniny. O tom,že samsungy se sekají právě dost často slýchávám...Tak nevím...Ale čínu nechci,nejsem jejich zastánce...
doplněno 22.08.14 15:32:Děkuji za odpověď,ale neteři za patnáct litrů opravdu telefon kupovat nebudu...
doplněno 22.08.14 18:50:Koukám,že se zde asi nic nedozvím
Tak v osmnácti jí to stačit určitě nebude, má to příliš slabý výkon a s tím rozlišením by se jí spolužáci vysmáli, jsou to vyhozené peníze. Takže budete muset přitlačit a částku vynásobit nejméně 3-4 x Tedy pokud chcete "čínu" s nápisem samsung
Stejně výkonná "čína" bez nápisu samsung se dá koupit za 4-5 tisíc. Kupoval jsem manželce i starší dceři na vysoké a spolužáci jí ho záviděli, mladší dcera má samsung za 15litrů, dostala ho od "prý kamaráda" a není v tom rozdíl. Předtím měla právě ten samsung z toho odkazu a po roce jsme ho prodali.
Plácáte nesmysly! To, že se telefony s androidem sekají, to je vina androidu a ne např. telefonů Samsung.
Jestli plácám nesmysly a je to vina androidu, proč se tedy výkonnější telefony nesekají? Já jen tvrdím, že telefon s pamětí Ram pod 1gb s androidem 4.0 a vyšším se sekat bude a bude na tom problém spustit jen facebook. A co další aplikace, které mladí využívají? Nebo snad chcete říct, že telefon s ram 512, rozlišením 480x800 a pěti megapixelovým fotákem bude stačit 18ti leté slečně? To snad né...možná bude mít radost prvních pár dní, než ho ukáže kamarádkám a nainstaluje aplikace...stačí se projít po městě a takový rozumný základ je pětipalcový displej, rozlišení FULL a foták nad 10mpx a takovýto mobil u nás pod desítku těžko seženete. Taktéž v době, kdy většina "jede" na androidu, je blbost doporučovat nokiu s windows. Té určitě těch 512 mega ram stačí. Mám huawei ascend g 300 a těch 512 mega ram stačí taky, poněvadž jedu na androidu 2.3.6., neseká se, je trochu pomalý, ale gps chytá během tří pěti sekund s podporou A-gps, bez podproy do půl minuty, používám denně několik hodin na kole, signál se neztrácí, nevypadává. Soused si na ascend dal aktualizaci android 4.0. a šíleně se sekal, takže musel jít zpět, těch 512ram je šíleně málo. Jak jsem psal výše, manželka a starší dcera má ZOPO C2 od ledna, tedy osm měsíců a telefon si nemůžou vynachválit. Je rychlý, hbitý, full rozlišení dva fotoaparáty, zadní 14mpx, přední 5mpx, pamět 32giga se dá rozšířit ještě pamětovkou, ale to není třeba, dělá nádherné fotky, nemá problém s gps, prostě ten výkon je tam znát. Samozřejmě na dvě sim karty. K telefonu bylo bohaté příslušenství v cenně cca 1200-1500kč, dvě folie na dsplay, silikonové pouzdro, zavírací pouzdro, touchpad, sluchátka, usb+nabíječka, čtečka karet a další kraviny Taky nemůžu souhlasit, že jsou to laciné plasty a špatné zpracování. Zopo je přední čínský výrobce a značka jako třeba u nás právě samsung. Jenže u nás na tom má profit distributor, velkoobchod, maloobchod, dph a cena je tam kde je. Právě proto je lépe tohle všechno obejít. Jeden kus mě vyšel na těchpět tis celkem i s tím příslušenstvím a i s dopravou. V pátek odpoledne odeslali, v pondělí ráno jsem je měl doma, rychlejší než česká pošta.
Štíreček: nemáte pravdu, že u výkonějších mobilů se android neseká. Před tím IPhone 5S 32gb co mám teď jsem měl Samsung Galaxy Note2, občas se to nepatrně seklo. Bratr má LG G2 16gb, taky se mu telefon hodně seká. Dokonce jsem na internetu četl, že je to kvůli androidu. Windows Mobile není tak náročný jako android, proto 512MB RAM stačí. Chod telefonu s WM je plynulý, hry na něm jsou plynulé. Teď si vzpomínám, když jsem měl Samsung Galaxy S2 s androidem 2.3.3 taky se android sekal. Teď jsem zvědav, co na to řeknete.
Záleží, co je nepatrné...mladší dcera, když spustí facebok, mesenger, twitr, viber nebo co já vím, jaké všechny komunikační kanály existují, tak krátké, ani ne půlsekundové zaváhání udělá i ten samsung za 16 tis nebo i to Zopo. Na druhou stranu manželce se telefon takhle nezasekl ani jednou, facebok má taky, ale není na tom tak závislá, jako dnešní mládež. Já jsem ty telefony držel v ruce a mezi tím zopo a samsungem jsem nezaregistroval žádný rozdíl ve výkonu nebo rychlosti. Nakonec když si uděláš test tuším Antutu, tak jsou na tom ve výkonu podobně.
Ale tady se bavíme o samsungu za čtyři tisíce a tohle všecno na takovém telefonu prostě spustit nejde a tím sekáním jsem myslel, že telefon nepracoval, tak jak by měl a zatuhl úplně. Musela se vytáhnout baterie a natvrdo restartovat. Někdy se systém sám uvedl do továrního nastavení, takže aplikace se musely instalovat znovu. Někdy se stalo, že nepomohl an tvrdý restart, telefon prostě nereagoval.Pomohlo znovunačtení, při zapínání přidržet tlačítka ovládání hlasitosti. A to měla dcera 15let, takže ještě nevyužívala tel naplno, rspektive aplikace byly mnohem menší než dnes, kdy chodí pořád aktualizace a aplikace jsou čím dál větší. Dnes na takovém telefonu bude problém spustit samotný facebok, který už ja sám o sobě velký. Takže budu tvrdit dál, že samsung za čtyři tisíce jsou vyhozené peníze. To už bych ty peníze raděj dal neteři a zbytek at si došetří, tedy pokud nechce koupit kvalitní z číny. Já s tím nemám problém, nakupuju tam několikrát do měsíce a jsem spokejný, jak s kvalitou, tak s jednáním. Nakupuju komponenty na kolo, za stejný peníz koupím řetěz vyšší kvality, takže vydrží mnohem víc. Dcera si koupila šaty, opět spokojenost, conversky za babku, úplně stejné jako u nás za 1500, i stejný výrobce. V pondělí mi přišel dres komplet na kolo za pětistovku, materiál, kvalita úplně stejná, jako u nás, kde jen vrchní díl stojí 1500-1700kč a další prachy stojí kratase. Vložka perfektní. Ve středu jsem objednával další čtyři dresy, známí když to viděli, chtěli taky.Soused bude kupovat tv MIUI s rozlišením 4K, s androidem za nějakých cca 12-13 tis plus dph. Nebo si všichni myslíte, že čínani jsou sto let za opicema a mají pomalé telefony, černobílé tv a další nekvalitní zboží? Ti jsou na tom mnohem líp, než celá evropa s amerikou. Kdo dělá elektroniku, navigaci, řídící jedntoky do BMW, AUDI atd atd...
Mcgyvere,poraďte prosííím
Táák a teď babo raď mobil.idnes.cz/...
Moc a moc Vám děkuji Ta Nokia má opravdu skvělé recenze,myslela jsem si to hned
Počkejte to myslíte vážně? Nokie má svoje nejlepší produktivní léta zasebou poslední dobrý telefon od nich byl nokia 3310 vrací se opěť zpět nabizí kvalitní zpracovaní a opravdu dobré fotoaparáty v telefonu (nokia n8 čtyři roky a stále nemá ve své cenové relaci konkurenta) ale s operačním systémem zaspala telefon bych určitě doporučil ale rozhodně ne pro 18letou dívku ona bude potřebovat do telefonu nahrát různé aplikace a v tom to nabizí opravdu nejvíc Android pokud někdo telefon vytáhne z kapsy chce udělat kvalitní fotografii a občas se připojit na wifi a samozřejmě telefonovat a psát sms tak bych bral nokii ale pokud má někdo telefon přilepený k ruce a má potřebu jít s většinou a stahovat aplikace jedině android
Machr: já vím, že Nokie má nejlepší data za sebou už není nejprodávanější. Ale v kategorii do 4000kč považuju za nejlepší koupi Nokii 630. Protože Windows Mobile není tak náročný jako android. Takže bude chod telefonu plynulý.
Ano sám by si bral nokii ale pochopte když má každý android proč si brát cokoliv od nokie? Mám také jedno tvrzení ohledně počítače Linux taky není tak náročny jako Windows ale kdo použivá Linux?Nikdo ! nikde na to nejsou žadné pořádné programy a úsporu Hw není jak využít. Linux může využívat maximálně někdo kdo si jendou za měsíc otevře email a však problém nastav při otevírání jakékoliv přílohy pokud začnete namítat že existují programy pro linux na otevření pdf a ppt. Tak jste si je poze vyhledal na internetu a nezkusil na vlastní kůži. Závěr ,do mobilu Android po počítače Windows (zatím)
Kolega koupil telefon Motorola Moto G, podle mě je to dnes nejlepší značkový Android za rozumnou cenu kolem 4000 Kč. Perfektní výkon, perfektní displej s vysokým rozlišením, výdrž, velmi rychlý GPS čip. Není to "čína". Velmi kvalitní provedení. Když to srovnám se svým čínským Lenovo, je to jak srovnávat Trabant s Ferrari. Tuto Motorolu vyvíjel přímo Google. Měl jsem ji půjčenou, fakt nemůžu říct proti ní naprosto nic. Klasickou "Čínu" nedoporučuji, je to ošizené a potom třeba člověka irituje pomalá a nepřesná GPS nebo malá paměť, záseky atd. Ale nějak to funguje, takže reklamovat se to nedá...
I pokud se rozhodnete pro jiný, rozhodně berte Android v nějaké vyšší verzi a telefon s vysokým výkonem, jinak se Vám neteřinka nepoděkuje. Nokii nebrat, ujel jí vlak. Galaxy jedině S5, ale ten už je jiná cenová kategorie.
Megacruisere,moc a moc díííky,asi půjdu do ní Ještě na ní číhnu...Bodíky už dát bohužel nemohu,tak alespoň
Mcgyvere,tak co teď?
To už raději tu nokii než android, i když jsem co věcí týče výhradně apple ...a pc s windows mě děsí k smrti tak v tel do 4 tis jedině win, android je změt která se brzy seká, je na to kupa virů, malware, spyware...atd.
Pokud dotyčná dívka není nějak moc technicky založená tak snad raději mobil s win, jsou mnohe "čistší" a mnohem více blbu vzdorné...navíc ty telefony od nokie mají celkem solidní zpracování a je tu jistota že po upgradu OS na novější verze se telefon nebude sekat padat atd...
Android za 4 tis jsou spš nervy v kýblu za 4tis.
stireček to posal dobře...včetně problému s upgrady...navíc ty nokie lze koupit v parádních barvách...
Ještě jednou moc všem děkuji i když jsem z toho ještě větší jelen Konečný verdikt tedy zní?
Děkuji !
Konečný verdikt zní: Nekupuj telefon, kup si parohy. Holce dej finanční limit a ať si vybere sama. Každému se líbí a vyhovuje něco trošku jiného. A alespoň ti pak nebude moci vyčítat, že jsi koupila špatně.
Taky se to zdá jako ideál...nakonec ve formě poukazky do nějaké electroworldu anebo něco alá mall.cz je dárek pěkný...
A pokud vybere špatně bude moct být naštavaná jen a pouze na sebe...
Co dělat pokud vám odejte baterie v takovém telefonu nebo si na něj budete chtít koupit kryt? Nic na to neseženete a případná reklamace je už absolutně nemožná věc. Pro to bych volil nejrošířenější Samsung na který i v neděli odpoledne seženete cokoliv a hned. Jinak kdo se nebojí riskovat tak si ho koupit může ale pokud vybíráte dárek mělo by tam být více argumentů než že za levno máte super výkona telefon který se nevejde do kapsy a není k němu nic k dostaní to je pak více za trest než k užitku když nefunguje jak má což se může stát u jakékoliv věci a nemůže te to řešit co nejrychleji.
Máte pravdu , pokud je těchto výhod opravdu tolik proč stále tolik lidí má telefony značkové? Proč jsou tak hloupý a nekoupí si levný čínský telefon. Jak je vůbec někdo schopný utrácet za značkové věci když může mít kvalitnější a levnější to je mi záhadou. Myslím si že na všem je trochu pravdy a každý tu budeme prosazovat vlasní názor pro to že bereme vhod jen to co se nám hodí.
Machr a Štíreček: Podle mě si lidi nekoupí levný "nabušený" čínský telefon z Číny z těchto důvodů: nečínský telefon si můžou v jakékoliv prodejně v ČR vyzkoušet, značkový nečínský telefon se prodá rychleji a můžete ho dat kamkoliv v ČR do výkupu. A v mém případě-já nemám bankovní účet, takže to nemůžu zaplatit bankovním převodem a číňani to podle mě na dobírku do zahraničí neposílají-jako platba při převzetí zboží. Těch důvodů by se našlo víc.
doplněno 24.08.14 23:53:A v případě reklamace telefon nemusí posílat do Číny, takže bude reklamace vyřízena rychleji. Osobně si myslím, že nečínské značkové telefony jsou méně poruchové než ty Čínské značky telefonů.
Machře já jí přece nenabízím levný čínský telefon, to bych ji odkázal na aukro, kde si tu čínskou noname kopii samsungu koupí za sto dolarů. Já jsem taky nekupoval žádný noname telefon, Zopo, Xiaomi to jsou přední čínští výrobci a v číně je to značka, stejně jako u nás samsung a to je rozdíl.Ono taky proto ty telefony jsou dražší než od ostatních noname výrobců. Jenže pro cizinu jsou levné proto, protože čínský Juan je uměle podhodnocený, stejně jako u nás koruna. Pro toho čínana ten telefon není až tak levný, stejně jako u nás jsou některé věci dražší než dovozové. Až čína uvolní měnové otěže, už tam levně nebude, Juan přitvrdí, tudíž ceny pro nás půjdou nahoru. Nakupuju v číně již šest let a pomalu ale jistě jdou i ceny nahoru. I u nás jsou již firmy, které se zabývají dovozem těchto telefonů, jenže třeba to Zopo, když já jsem kupoval, u nás nabízeli o tři tisíce dražší a tu výbavu za cca 1500Kč prodávali zvlášť, takže v konečném součtu ten mobil přes překupníka stál jednou tolik. A ani nemůžu souhlasit s tvrzením, že spousta lidí si chce telefon vyzkoušet, většina stejně nakupuje na netu, ono ten android je u každého mobilu stejný. Navíc oproti tuzemsku, ten čínan vždy telefon odzkouší, aby měl jistotu, že funguje, mě zrovna u obou telefonů nastavili češtinu. A záruka...zas je to tady. To si každý kupujete něco co se automaticky pokazí? Proč to vůbec řešíte? Nakonec když už se pokazí, pošlu ho zpět do číny DHL kou, za tři dny je tam, nový přijde za tři dny sem, reálně můžu mít nový mobil do dvou týdnů zpět, kdežto u nás je lhůta 30 dní na vyřízení a hlavně, čínan s tím nedělá ofuky a nepřemýšlí, jak by nad zákazníkem vyzrál a ojebal ho. Nakonec jaks´se řeší reklamace u nás - neuznané, to se tady píše dost často.
#britex
Takže u nás máte větší jistotu, že když se mobil za 15 tis posere, tak o peníze přijdete. Tohle se v číně nestane, tam je jednání úplně jiné a domluvíš se lépe s čínanem než s mongolem u nás. Mě jednou odešlel snímač měření kadence, napsal jsem čínanovi a ten mi poslal automaticky novou celou komplet sadu i s tachometrem! Starý jsem nikam neposílal...Oni to prostě neřeší, u nás bych čeakl 30 dnů na vyřízení reklamace, abych se potom dozvěděl, že mi to třeba zmoklo a že to neuznali.
Pokud jste ochotna si maličko připlatit, doporučuji tento mobilni-telefony.heureka./... Nicméně souhlasím s ostatními, že pro osmnáctiletou holku by byl lepší nějaký lepší mobil (cca 10 000 korun).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.