Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Subwoofer komponenty

Od: jeroyy odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

mám bedu, reproduktor (4 ohm, 20W) a potřeboval bych poradit jaký zesilovač a další věci musím koupit, když chci mít funkční aktivní subwoofer.

Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majco
hodnocení

1x
Aktivny subwoofer bez zabudovaneho zosilnovaca nemoze byt aktivny. Ty mas pasivny subwoofer kde potrebujes zosik najlepsie 20w a 4ohm pre najidealnejsi zvuk. Mozes tam dat aj 25w 4ohm zosik ale cim vykonnejsi tym menej mu musis pridavat lebo repro ti nebude stihat na kolko bude mat reprak mensi vykon ako bude mat zosik..s kabelazov neviem pretoze nepises kam to chces dat.ked doma zhanat zosik 20w 4ohm na 230V alebo do auta 20w 4ohm 12V.ale urcite impedancia zosilnovaca nesmie byt viac ako 4ohm pkial chces pouzit tu tvoju bednu..inak by si mohol odpalit koncovy obvod zosilnovaca..impedancia repro nemoze byt nikdy mensia ako impedancia radia zosilovaca a pod.
jeroyy
hodnocení

Původně v tom subwooferu byl zesik a ja ho odpalil... takže ted se ho znažim nějak vrátit do funkčního stavu za přijatelný peníze. Byl to normální domácí subwoofer ze setu 2.1.

majco
Tak mas potom na bedni popisane parametre aky zosik to ma zabudovany skus podla toho popozerat na nete..co konkretne zi odpalil?ako za ti podarilo ho odpalit?
jeroyy
hodnocení

Jediné parametry které znám jsou ty, co jsem napsal, jen bych chtěl kdyby mi sem někdo dal odkaz na věci které potřebuji koupit aby to zas bylo funkční. Já se v tom moc nevyznám ale omylem jsem tam připojil tuším 8 ohm reproduktory...

jabraka*
hodnocení

1x

Aktivní SW je zařízení,v němž je zabudován nízkorezonanční reproduktor napájený zesilovačem s vyhýbkou na omezení kmitočtů nad 1000 Hz.Pásmová zádrž.Nechápu použití takového soustrojí pro posluchače hudby.Slušná reprodukce HI-FI potřebuje pro kvalitu rozsah reprodukce od 18 Hz do 20 000 Hz.Pokud se rozsah omezí,získáme jen dementní zvukovou kulisu.

Subwoofer má za úkol jen doplnit stereo reprodukci dvoukanálovou na komletní frekvenční rozsah.

JABRAKA

hodnocení

0x
Hlavně to na subwoofer musí být reproduktor zvladajici frekvence už od nějakých 20 Hz. A dál to bude chtít dolní propust
jeroyy
hodnocení

Jak již jsem psal, SW byl zakoupen v setu 2.1 takže byl výborně funkční do té doby než jsem odpálil zesik a teď potřebuji aby mi někdo poradil co musím dokoupit aby byl zas funkční.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]