Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myčka - nejde zastavit čerpání

Od: blesik® odpovědí: 21 změna:

Ucpal se odpad dřezu, manžel pročišťoval zvonem. Teď jsem přišla na to, že z vedle stojící myčky stále vytéká voda - plné dno vody. Po spuštění myčka vodu vyčerpala, ale nejde zastavit čerpání, stále hučí, kdykoliv se zapne. Program tam nastavit jde, ale nespustí, jen hučí, jako by tam byl stále konec starého programu - čerpání. Alespoň tak se mi to zdá. Stornování nefunguje. Co s tím? Kde je závada?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzmalatny*
hodnocení

2x

Dobrý den, nevím ale měl jsem ten sám problém,nebo podobný a snad to co napíšu pomůže. Myčka z ničeho nic klekla a zespod vytékala voda. Následovalo vytáhnutí myčky,naklopení na záda,odmontování spodního plechu, je tam alespoň u nás polystyrenový plovák,který odstaví myčku při úniku vody,pokračovalo vysušení a otření plováku a spodku,pak do provozu,ale zase nám jelo čerpadlo a stále vyčerpávala,ačkoliv už vodu neměla,telefon do servisu, objednávka technika,pak v návodu pasáž ohledně zaseklého čerpadla a jak to opravit než voláte servis,vytáhnutí sítka,krytky čerpadla,pootočení vrtulkou,dání krytky zpět a myčka šlapala.Za půl dne servis u dveří(vyhoďte ho když jste ho volal),jen naklopil myčku,podíval se kudy teče,zjistil že to teklo přes přepadový klobouček V myčce hlídá hladinu vody,cca 10 minut práce vzal si 300 kč a jel domů. Povídal že to mohlo být způsobeno čističem myčky,který používáme bčas na pročištění trubek. mohlo se stát že se uvolnil nějaký tuk a ucpal to.

Zkuste odblokovat čerpadlo pod sítkem.Při vyplém přístroji-

hodnocení

Tak, všem, kteří se mi snažili poradit, píši výsledek. /Někteří opravdu radili dobře/. Vy jste byl asi nejblíže. Muž to vzdal, ať volám servis. Následovalo celodenní hledání dokladů a zjišťování kontaktu na servis, kde mi posléze šikovné slečny radily, co mám zkusit. Skutečně jsem odšroubovala odpad. hadici a nechala vytéci vodu, pak s hadicí vyšroubovanou, jsem měla resetovat program, což se dlouho nedařilo. Několikrát jsem hadici vylévala a marně resetovala, tak jsme objednali opraváře. Protože jsem nezmar, pokoušela jsem myčku i nadále, až jsem ji naklopila dozadu a vyteklo hodně vody, něco ještě i z hadice a najednou reset fungoval a s ním i celá myčka. Podotýkám, že Bohužel, jsem tento vzkaz četla až 2. den. Hodně by mi pomohl. Ale pozor, opraváře jsem ihned zrušila, protože jsem chytrá holka! Od manžela se mi dostalo jen zabrblání - "Seš dobrá..." Všem moc děkuji za ochotu !

pavelsvoboda

Měl jsem stejný problém,myčka neustále vypouštěla i když už nebylo co. Po chvilce vyskočila chyba,přívod nebo vypouštění vody. Voda byla vypuštěná,přívod v pořádku. Po přečtení komentáře že pomohlo myčku naklonit,vyteklo trochu vody, potom zkusit spustit a ono to funguje. moc děkuju za radu .

strejdaradek

skvělá rada, myčka zase běží jak má ! Dík

zlababa
Klasická situace - spodní vana s plovákem je plná, stačí počkat až to vyschne a polystyrenovy plovak klesne a nebo to ručně vylít.

hujer123*
hodnocení

1x

Zřejmě tam zůstala nějaká voda, která se nedá vyčerpat - ucpaná hadice. Zkuste odpadní hadici odpojit a pročistit, případně jestli tam je nějaký filtr. Pak myčku odpojit od sítě a pár hodin nechat vypnutou.

hodnocení

0x

To vypada bud na KO elektroniku , nebo se pripeklo relatko. Zavolat opravare tohle jen tak neopravite. Oprava ale muze byt drazsi nez nova mycka.

hodnocení

0x

Ani relatko, ani elektronika ani nevyčerpatelná voda...ta lze vyčerpat vždy a pokud ne, má myčka evidentně problém.

Manžel jednoduše nahnal vodu zvonem hadicí přímo do myčky...

Ale vody bylo moc a tak přeteka do prostoru motoru a součástek...

Myčka vodu čerpe neb je sepnuté protivytápěcí čidlo, myčka časem vyschne a pojede otázka je co se tím zvonem do té myčky dostalo a zda se tlakem něco nezničilo popř. neejsou zbytky v motoru atd...

Osobně bych zavolal někdo kdo tomu rozumí ale tak max myčka shoří víc se stát nemůže...

doplněno 19.08.14 15:31:

Může i nemusí...to lze zjistit tak za 2-3 týdny...podle toho jak moc může ke stroji vzduch/telota atd...

V návodech to píší ale jak který výrobce...ono to logicky dojde ale jak komu jak kdy a většinoukdyž už tak pozdě...

Pak snad doufat že to bude ok...anebo si stěžovat že o tom v návodu nic není...otázka zda by to mělo úspěch...

hodnocení

To se mi zdá pravděpodobné. Není to sranda, mámeji rok, ještě je v záruce, tu nám nikdo asi neuzná. Ale jak to má člověk tušit, co může zvonem způsobit? Odpad se tak čistil vždycky a v příručce o tom není zmínka, že se to nesmí. Jenže nefunguje, může se to změnit pokud vyschne?

hodnocení

0x

Manžel zřejmě zvonem profoukl špunt nečistot také do odpadní hadice myčky. Myčka se snaží vodu vyčerpat, ale nejde jí to. Asi máte hadici připojenou k sifonu pod dřezem, že? Odpojte ji a zkontrolujte sifon, asi to bude ucpané tam nebo na konci hadice. Pokud nic nezjistíte, přineste si kbelík, hadici strčte do kbelíku a myčku zapněte. Pokud nebude vypouštět, zkuste pomačkat konec hadice, snad se nečistoty uvolní a myčka je vyprskne do kbelíku.

honzmalatny*

Může se stát že myčka stále vypouští a voda v ní už není- to byl můj případ a zaseklého čerpadla a plováku.

jp
hodnocení

0x
Nevim, zda to je tento pripad, ale nam se chovala podobne, mycka z Ikey, Renlig dw 45. Pravdepodobne jde o to, ze je tam jistici ventil proti preteceni a casem se asi naplni vodou, pak si mycka mysli, ze preteka, tak radeji stale cerpa vodu, aby jste nemeli doma potopu.
Reseni: mycku vytahnout ze zasuvky a poradne nahnout, tak aspon 45° , zkusit do vsech stran, az vytece ze spodu voda, cca objem sklenice. Nam to pomohlo a uz zase funguje.
banan

Myčka BEKO vrčela jako když vypouští i při otočení voliče programů do polohy vypnuto. Díky vaší radě bylo za 15 minut vyřešeno. Myčku jsemvytáhl z linky, naklonil do všech směrů, ze spodní části na zem vyteklo tak 0,5l vody (netuším přesně od kud) Potom jsem jí připojil a zase šlape. Díky, díky, díky!

jurajjuraj*

sice stare tema ale ...

za par dnu budes tam kde ted, opet ti nekde vytece voda a mycka zacne cerpat

hodnocení

0x

Zdravím, To ale musíte zjistit voda se tam neobjevila jenom tak! Myčku vyndat oddeklovat a nechat takto mýt. Třeba i několikrát. Pozorovat, zda to někudy nekape. Nepohodlné, zdlouhavé, ale vznik závady jinak neobjasníte. Často pomůže vyčištění labyrintu na levé straně, ta věc s kanálky mezi mycí vanou a krycím bočním plechem. Magtetem, matičkami a nakonec vypláchnout arvou, to když je v tom mastnota, nebo koncentrovanou kyselinou citrónovou, pokud je to zacpané kamenem. To se pak musí labyrint odpojit, vyšroubovat a vyndat. Přepad děrovanou maticí do mycího prostoru je potom nutno při opětné instalaci dotěsnit sanitárním silikon. tmelem.

vasek70
hodnocení

0x

Tak s nadějí načerpanou z výše uvedených příspěvků, odmontoval jsem odpad, přívod vody, elektriku (a abych se k tomu dostal, tak předtím vyklidil snad půl sektorky), vytáhl myčku po letech na světlo boží a po odmontování bočních panelů nalezl plné dno vody.

Na dně je přimontován plovák pro detekci úniku vody, takže po vysušení dna jsem ho pro jistotu vyndal, vyzkoušel funkčnost (měřákem zjištěno že funguje na jedničku) a když jsem ho vracel zpět, všiml jsem si, že je z jedné strany osazen hadičkou a z druhé strany hadička chybí. Po krátkém zkoumání nalezena identická hadička volně visící odněkud z myčky a jelikož na jejím konci bylo znatelné vydutí, které naznačovalo, že byla kamsi nasazena, napasoval jsem ji na druhý vývod plováku.

Myčka na test zapnuta a pouze krátce zavrčela a ticho.
Zkoušel jsem navolit jiný program a vše fungovalo na jedničku.

Takže jsem ji zapojil zpět (zatím ještě "odkapotovanou") k vodě a odpadu, naládoval nádobím a tabletkou, no a už půlhoďku krásně myje, takže lze předpokládat, že po opětovné montáži krycích plechů a instalaci na původní místo, bude spolehlivě pokračovat v bohulibé činnosti, tzn. v mytí špinavých talířů a hrnečků po další roky.

Děkuji všem diskutujícím, že mne ráno naplnili optimismem a odvahou, pustit se do samoopravy.

Vašek

lnov
hodnocení

0x

Moc mi pomohly tyto skvělé rady, myčka opravena. Důležité je nebát se položit myčku na záda (např na savou podložku), nechat vytéct veškerou vodu (není ji zase tolik) a vyčistit odpadní hadici. Tu často ucpává mastnota z myčky i v případě, kdy se používá čistič. Tuk se usazuje zvláště na konci odpad. hadice, kde je vypouštěná voda již chladnější.

honza070

V mém případě byla závada shořelý mikrospínač, to je snímač, který hlídá, zda z myčky nevytéká voda. Je umístěn úplně dole na spodním plechu. Zvedne se malý polystyrenový plováček, který sepne mikrospínač a ten spustí čerpadlo vypouštění vody, které v mém případě běželo stále. Mikrospínač jsem vyměnil za nový (63Kč) a myčka opět funguje. Původní byl 3A, v obchodě měli jen 5A tak asi i lepší (prochází skrz něj proud do celé myčky). Drtivá většina závad jsou právě takové drobné závady za pár korun. Podobně jsem kdysi opravil i ventil napouštění vody do myčky, byl zanešen vodním kamenem (150Kč). Myčka Ariston, stará přes 20let. Stále funguje.

Myčka - nejde zastavit čerpání

Fajn že se povedlo. Ale voda se tam někde vzala - musíte zjistit proč, jinak bude repete. Popisuju to o několik příspěvků výše..

honza070

V mém případě voda žádná neutíkala, sucho. Jen stále běželo čerpadlo, protože byl spálený mikrospínač.

lnov

V mém případě šlo naštěstí rovněž jen o zbytkovou vodu z odpadní hadice, po jejím pročištění a vysušení myčky běží tato více než 3/4 roku zcela bez problému.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]