Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

100Hz u LCD/plazma

Od: kubinec® odpovědí: 12 změna:

je nějkou "velkou chybou" pokud bych si koupil LCD/plazmu a nebyla by to 100Hz?

u většiny těchto Tv tato "funkce" není, je to nedůležitá "prkotina" *nevi*

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ferda60*
hodnocení

0x

Hlavním důvodem pro zavedení 100Hz technologie bylo omezení pozorovatelného blikání obrazu zejména při plném nastavení jasu a kontrastu. Zvyšuje se při tom počet zobrazených snímků na dvojnásobek. Dříve se zobrazil znovu předchozí snímek ještě jednou, dnešní televize jej přepočítávají z předchozího a následujícího snímku. Celková zobrazená informace však zůstává stejná - televizní signál ji více neposkytuje. LCD televizory, myslím, vzhledem k pomalosti svého zobrazení 100Hz technologii nemají. 100Hz využije hlavně ten, kdo sleduje televizi ve dne nebo při větším osvětlení, nebo je jen zvyklý dávat jas i kontrast k maximu.

doplněno 18.12.08 20:31:

Dík za opravení.

Myslím, že 100Hz LCD TV jsou:

nakupka.cz/...

miklan.cz/...

hodnocení

já vím,že jsou 100hz, ale dotaz byl na něco jiného ;)

Tak jo, taky to máš dopodrobna:

stereomag.cz/...

17.12.08 23:00
hodnocení

*palec**placni*

řekl bych, že dokud neuvidíš 100Hz vedle 50Hz nebude ti chybět, jak jsou vedle sebe tak rozdíl poznáš :)

mimik*

Souhlasím.

Pokud vedle sebe postavíte 50Hz a 100Hz LCD, uvidíte rozdíl prakticky jen na horizontálně se pohybujícím textu (ČT24). Na běžném obraze rozdíl vpodstatě neuvidíte. Plasma standardně 100Hz technologii používá, někde umožňují zapnout 50Hz mód - výsledkem je nekoukatelné blikání obrazu:)

obecně si myslím, že tento parametr není rozhodující při výběru TV.

lineari

caute ..prosim vas pomuze nekdo kdyz nastavim 100hz na lcdTV a na grafice 60 a niz tak se mi obraz seka kdyz to vypnu tak jede plynule pri nastaveni 30Hz a min je to dobre ale uz jde moc poznat ze je obraz takovy roztrojeny maznuty pri rychlych scenach.. mam lg6100 106cm dekuji mockrat..

petr123*

100hz LCD jsou už poměrně běžné i v menších formátech než na které je odkazováno.

petr123*
hodnocení

0x

Důležité je jak velká je obrazovka - čím je větší obraz tím je blikání viditelnější. Pokud nad nějakých 100cm tak bych považoval kvalitní 100Hz technologii za nezbytnou. Já mám jen 82 cm od Sony se 100hz technologií a třeba u signálu z televize rozdíl moc poznat není, ale při sledování obrazu z DVD už rozhodně je.

hodnocení

0x

Kdybych ja ted kupoval televizi, rozhodne 100Hz, duvod? Videl jsem na vlastni oci vedle sebe 100Hz a 5Hz TV.
Doporucuji navstevu nejakeho vetsiho obchodu s timto zbozim a udelate si nazor sam.

bu*
hodnocení

0x

100Hz u LCD je něco jiného než 100Hz u starých TV. U starých TV je 100Hz důležitý kvůli odstranění blikání. U LCD je to technologie která dopočítává snímky aby pohyb vypadal plynulejší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]