Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
obrátila se na mne kamarádka, abych jí do PC zálohoval fotky z jejího telefonu Alcatel one touch 991. Při tom jsme zjistili, že telefon od jisté doby dělá jen malé fotky cca 300 x 200 px, ačkoliv když byl nový, dělal fotky velké. Zkontrolovali jsme nastavení, má tam nastavenu velikost fotografií 5 megapixel a jinak všechno normální.
Protože telefon prošel rukama mnoha lidí, včetně dětí, máím podezření, že tam je instalován nějaký program, který si vynucuje vlastní způsob focení. Telefon teď nemám v ruce, ale i kdybych se k němu dostal, tak s ním neumím zacházet.
Jak takovou aplikaci najít a odinstalovat?
Předem děkuji za radu, či pomoc.
Dobrý večer, zkusila bych nejprve telefon uvést do továrního nastavení. Pokud by to nepomohlo, tak reklamace (případně servis pokud už není v záruce)
Víte, já chytrý telefon nemám, ani jsem nikdy neměl, z "inteligentních" věcí ovládám jenom počítač a tak jsem žil v laickém přesvědčení, že podobně jako na PC, lze i u telefonu zjistit, jaký má softver a že podezřelé aplikace lze "jedoduše" odinstalovat.
Nejen že lze vše zazálohovat, ale telefon má zcela jistě i obnovení nastavení, což je obdoba továrního nastavení, bez výmazu uživatelských dat. To bych zkusil nejprve.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.