Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rychle se mi vybíjí Prestigio 5300 Duo

Od: asdf516 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, mám problém s telefonem Prestigio 5300 Duo. Když ho nechám přes noc, tak mi baterka spadne ze 100% na 40% bez toho, aniž bych měla zapnuté wifi, data či cokoliv jiného. Dnes ráno v 9 hodin jsem ho měla nabitý na 100%, nic jsem s ním nedělala a je 11 hodin a baterka má 27 % a každou půlminutu mi spadne jedno procento. Telefon jsem kupovala nový v alze před cca 3 měsíci. Máte někdo tento telefon a stejné problémy? Jak to mám řešit?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

plechacek*
hodnocení

0x

Zkuste restartovat telefon do továrního nastavení, uvidíte, jak se potom bude vybíjet

kutululu
hodnocení

0x

Já mám ten samý problém, ale s jiným telefonem. Nejdřív si zkontrolujte, jestli nemáte spuštěné nějaké aplikace v pozadí, které by mohly baterii vybíjet. Zkuste se podívat do použití baterie, co Vám nejvíce baterii vybíjí. Určitě hodně "žere" displej, zkuste si vypnout jas a podsvícení dát na minimum. Mě se toto děje jednou za čas, že z ničeho nic mi prostě baterie vydrží sotva 10h, úplně to samé, přes noc bez dat mi klesne třeba o 30%. Dokonce jsem telefon dala do servisu, a ten mi ho vrátil s tím, že baterie je zcela OK, nechápu. Nejdřív jsem tedy zkusila přeinstalovat Androida, to pomohlo na nějakou dobu, než se opět zase něco stalo, co baterii začalo vybíjet. A pak jsem před nabitím telefon vypla a zapla a také to pomohlo, jsem zvědavá na jak dlouho *smich* pokud nepomůže ani jedna těchto věcí, zkusila bych telefon reklamovat, protože na baterii by měla být záruka půl roku ;)

kangaroo*
hodnocení

0x

Taková aktivní wifi žere taky dost

četl jsi dotaz?kangaroo
U mě aktivní Wi-Fi žere necelá 2% ;)
Vyházejte aplikace které sledují stav baterie, task-killery a podobné "zbytečnosti"
Všechno co není potřeba odinstalujte.
Čím méně widgetů, tím lépe. Pokud nepotřebujete síť 3G, vypněte ji a použijte 2G.
Pokud vyndaváte SD kartu, nejdříve ji odpojte v natavení.
doplněno 14.08.14 15:54: Můžete zkusit Wakelock Detector a najít tak aplikace které probouzejí telefon ze spánku.

stan33
hodnocení

0x
To vypnutí 3g a úklid telefonu je dobrá rada, ale jinak bych doporučil instalovat GSam battery monitor a po pár dnech se podivat jaké aplikace berou baterií a následně pak třeba u té ap vynutit zastavení a restart ( to u mého Note2 vždycky pomůže vynucené zastavení systému Android a restart).Nějaká součást systému se totiž může zapomenout vypnout, taky automatické synchronizace pokud máte nemusí poznat že jsou vypnutá data a baterie mizí bleskem.

kuja*
hodnocení

0x
Ono tu baterku-přesněji lithiový akumulátor ničí časté vybíjení na nula procent. Ideální okamžik pro zahájení nabíjení je tak 15-20% stavu baterie. A za další- ikdyž je Prestigio známá značka, tak je to stále čína, a tam budou neustále šmelit na čem se dá. Uvedu příklad: Koupíte si od nixh telefon s udávanou kapacitou baterie třeba 2200mAh, ale ve skutečnosti má třeba jen 1800 a to je pro smartphone opravdu málo. Jinak se řiďte radami co zde píší ostatní uživatelé, jen jsem napsal pár informací.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]