Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lednice nechladí, mrazák pravděpodobně mrazí

Od: bodgirl* odpovědí: 3 změna:

Zdravím,
opět se na vás obracím s prosbou o radu.
Máme doma chladničku Miele KFN 9755, u které jsme asi před měsícem zjistili, že v lednici stoupá teplota (až na +20), pak se to nějak zázračně zlepšilo a v lednici se držela teplota +5 (podle displeje) a v mrazáku -16, pak jsme ale zjistili, že jídlo v mrazáku je povolené, ledničku jsme vypnuli - zapnuli a zjistili, že v lednici je +17 a v mrazáku nad nulou (to bohužel už diplej neukazuje). Tak jsme zavolali opraváře, ten nám za spoustu peněz řekl dost málo informací - jen, že máme odmrazit, protože mrazák je přemražený a proto neutáhne chladit na požadované teploty, že lednice se mu jeví jako ok, ale problém je s mrazákem. Tak jsem lednici odmrazila, alespoň jsem vše vyčistila, ale po zapnutí (teď cca 2,5hodiny) je v lednici +22 (po zapnutí +21) a v mrazáku už asi -15. Po dlouhé době lednička alespoň vrní, ale stresuje mě, že chladící část nic nedělá.
Netušíte, co by s tím mohlo být? Vzhledem k tomu, že jsem opraváři dala docela dost peněz za dvě věty, tak bych do lednice nerada strkala další peníze (na což se mě snažil opravář upozornit právě v té druhé větě, kterou řekl) a nechávala ji nějak testovat, když to třeba bude k ničemu.
Je možné, že lednice začne chladit, až se namrazí mrazák? Jak funguje lednice nemám tušení - prostě chladí a mrazí, takže vám asi nedokážu poskytnou víc informací.

Díky za každou radu :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer123*
hodnocení

2x

z popisu: 1 chladicí agregát s magnetickým ventilem - možnost odděleného vypnutí chladicí části. Podíval bych se, zda nemáte tu chladící část vypnutou nebo pak porucha toho ventilu.

bodgirl*
Dobrý den,
děkuji za radu. Lednice začala hučet a chladit poté, co v mrazáku bylo -16, dnes ráno má lednice +5, mrazák -18, což je přesně teplota, kterou jsem nastavila. Přes noc jídlo skutečně v mrazáku zmrzlo, což je velký pokrok :) Nyní zkouším měřit teploměrem teplotu v lednici, zda skutečně odpovídá teplotě na displeji. Tak trochu doufám, že by se ta lednice mohla vzpamatovat, uvidím, co ukáže měření. Má se teplota měřit skutečně v prostoru druhé poličky? Nebo je nějaké lepší a průkaznější místo? Měla bych si pro jistotu pořídit nějaký teploměr do lednice nastálo?
Díky :)
jenda7

myslím, že by to chtělo opraváře nebo si vybrat a koupit novou. Nám také cca poslední 2 roky přes léto občas lednice "vypadla" mrazák jel. Co jsem se dočetl velice často, až skoro vždy je příčinou těchto závad únik chladiva. U nás také, jak jsem zjistil. Měli jsme únik uvnitř izolace, v mrazáku byla zadní stěna řádně vyboulená. Toto je neopravitelné. Pokud je něco špatně v přístupné části, lze to opravit, případně chladivo doplnit. Vše je jen o penězích. Opravář i oprava stojí nemalé peníze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]