Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mohl by mi někdo poradit zda tato konvice ještě půjde opravit?
Jwediný co je tam asi špatně, je ten černej spečenej váleček. Co je to? Pojistka, či nějaká součástka?
Půjde to spravit?
Větší obrázek na kejik.sweb.cz/...
Mě by napřed zajímalo, zda je dobré topné těleso a pak bych teprve s tím něco dělal. Samo o sobě se to nevyžhavilo.
No spíš jestli je dobrý vypínač konvice co by měl konvici vypnout, špatné těleso asi těžko něco vyžhaví. Ale ono stačí aby v konvici nebyla voda a pak reaguje vypínač mnohem později, a bez vody se to může pěkně celé rozpálit - to málokdo ví, že bimetal vypínače je ohříván párou vody, pokud voda není nemusí vypnout, stačí když si vyndáte sítko z hubice, nebo jí necháte běžet s otevřeným víkem a uvidíte, že vypíná mnohem později.
doplněno 13.08.14 20:23:Imgify:
a jako proč by neměly být stejné? Budou stejné, jen jsou tam pro jistotu dvě, protože není žádná na tělese což považuju za hanebnost, tak se výrobce jistí dvěmi pojistkami v luftě, podle mě budou kolem 125°C
Ono to sítko je tam jen proto, aby zvýšilo odpor páry a ta se tak tlačila i do rukojeti, kde sídlí v podstatě normální bimetalový termostat s velkou hysterezí a mechanickým postrkem. S otevřeným víkem nemusí vypnout vůbec.
Kdyz uz jsme u toho, jsou tedy rychlovarne konvice, ktere jsou udelane "spravne"? Tedy maji tepelnou pojistku na zhavicim telese a nejaky lepe reseny vypinac nez jen ten, ktery spoleha na paru, ktera se bude hromadit v rukojeti?
Imgify:
ano jsou konvice, co mají bimetalickou pojistku na tělese (když vypadne musí se většinou nahodit) a to spínání párou je dobré, je rychlejší a přesnější než cokoliv jiného - vypne když se voda začne opravdu vařit
Jak se v kramu pozna, ze ma ta konvice pojistku na spirale a ne na privodnim dratu jako tenhle uspech cinskych soudruhu? Tedy pochopitelne myslim bez toho, abych odsrouboval dno
Těžko. Leda, že by nějaký spolek dobrovolníků nakupoval a rozebíral ty šmejdy, které se k nám vyváží. Asi je to levnější, než předepsaná ekologická likvidace.
Před lety jsem viděl jsem značkovou konvici v ceně cca 2500 Kč, která se sama zapínala (a nebylo to dnes užívané udržování teploty). Dala mi tak za pravdu, že ten teplotní vypínač v rukojeti je jen běžný termostat seřízený na větší hysterezi. Tady zas tak velká nebyla a po vychladnutí se termostat zapnul. I bez vody.
Tepelná pojistka to pravděpodobně nebude, bývá umístěná přímo na tělese. Může jít pouze o špatný a tedy vyhřátý spoj. Šel by opravit nějkým tepelně odolným spojovacím článkem (např. keramickou svorkou).
No já mám podezření, že to shořelý nafouklý bylo původně to samý co je na vedlejším drátu (váleček).
Takže jen pouhý spoj to nebude.
Já bych řekl, že tam bude tepelná pojistka, ono jich totiž na rychlovarných konvicích není nikdy dost
Mnoho požárů v domácnostech je způsobeno právě rychlovarnými konvicemi, takže každá pojistka navíc je jen k dobru
Díky všem, v Kauflandu mají teď rychlovarnou konvici za 189,-Kč tak ji koupím a s tímhle si zkusím výhledově pohrát.
Nejspíš to zkusím na zkoušku propojit natvrdo, jestli je dobrá spirála a pokud ano, objednám tu tepelnou pojistku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.